Războiul din Ucraina. Zelenski spune că Donbasul este complet distrus: "Acolo este iadul şi nu este o exagerare"

Războiul din Ucraina. Zelenski spune că Donbasul este complet distrus: "Acolo este iadul şi nu este o exagerare"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că forţele ruse au "distrus complet" regiunea industrială din Donbas, acuzând Moscova de bombardamente fără sens: "Acolo este iadul şi nu este o exagerare".

Volodimir Zelenski consideră că forţele ruse încearcă să ucidă cât mai mulţi ucraineni şi să provoace cât mai multe daune posibil, reiterându-şi acuzaţiile potrivit cărora Rusia comite un "genocid" în Ucraina.

Forţele ucrainene, a indicat el, continuă să elibereze regiunea Harkov, la est de Kiev, în timp ce Rusia încearcă să pună mai multă presiune pe Donbas, în partea de sud-est a Ucrainei.

"Acolo este iadul şi nu este o exagerare", a remarcat preşedintele ucrainean într-o alocuţiune video difuzată târziu joi seara, adăugând că 12 persoane au fost ucise în cursul unui "bombardament brutal şi absolut fără sens" joi la Severodoneţk, scrie Reuters, citat de Agerpres.

"Atacuri aeriene au loc constant asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei. Donbasul este complet distrus", a subliniat Zelenski.

"Aceasta este o tentativă deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni posibil, de a distruge cât mai multe imobile, infrastructură socială şi întreprinderi", a mai spus preşedintele ucrainean, în contextul invaziei declanşate de Rusia împotriva ţării sale la 24 februarie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza