Razie de amploare în weekend la Cluj. Polițiștii au luat la puricat restaurantele și barurile

Razie de amploare în weekend la Cluj. Polițiștii au luat la puricat restaurantele și barurile

Polițiștii au acționat duminică, în Cluj-Napoca, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor stradale, a precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurilor impuse de contextul pandemic.

Duminică, 13 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități de asigurare și menținere a unui climat optim de siguranță publică și rutieră, precum și în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor stradale.

De asemena, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Moblie Cluj-Napoca „Ștefan Ciceo-Pop” și polițiști locali a fost verificat modul în care sunt respectate măsurilor impuse de contextul pandemic.

"Acțiunea a fost desfășurată în două etape, prima fiind derulată în intervalul orar 18.00-22.00 și cea de-a doua între orele 22.00-24.00. Au fost verificate localurile publice de tip restaurante, cafenele, precum și zonele aglomerate.

Totodată, au fost efectuate activități în scopul impunerii unei discipline rutiere, constatării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice.

Pe parcursul celor două etape au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14.000 de lei, fiind verificate un număr de 213 de persoane, controlate 109  autovehicule și verificați 63 de operatori economici.

De asemenea, sâmbătă și duminică, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat în municipiul Cluj-Napoca în scopul reducerii riscului rutier, urmărindu-se combaterea conducerii autovehiculelor de către conducatori auto aflați sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, dar și a celor care încalcă regimul legal de viteză", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale.

Comenteaza