Razie de seară în Cluj-Napoca. Sute de persoane legitimate și zeci de mașini luate la control

Razie de seară în Cluj-Napoca. Sute de persoane legitimate și zeci de mașini luate la control

Polițiștii și jandarmii clujeni au desfășurat, luni seara, o acțiune punctuală pe raza municipiului Cluj-Napoca, în vederea menținerii unui climat ordine și siguranță publică.

La data de 27 decembrie, polițiști de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-7 Cluj-Napoca din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii Biroului Rutier, Biroului pentru Centru Universitar Cluj și cei ai secțiilor rurale Apahida, Baciu și Florești, cu sprijinul jandarmilor și polițiștilor locali, au desfășurat o acțiune punctuală pe raza municipiului, în vederea menținerii unui climat ordine și siguranță publică.

Astfel, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, verificarea persoanelor izolate/carantinate, verificarea operatorilor economici, cât și în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS COV-2.

Potrivit polițiștilor, acțiunea s-a desfășurat în trei etape în intervalele orare 17.00-20.00, 22.00-22.30 și 22.30-24.00, fiind legitimate 361 de persoane și oprite pentru control peste 80 de autoturisme. De asemenea, au fost verificați aproximativ 110 operatori economici.

Astfel, circa 30 de sancțiuni contravenționale aplicate au reprezentat încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, a celor de conviețuire socială conform Legii 61/1991R, dar și ale măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut două permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce unor conducători auto care nu au respectat reglementările în vigoare.

Comenteaza