Razie în trafic în Cluj-Napoca și zona metropolitană. În vizor, trotinetiștii și bicicliștii/ Amenzi de mii de euro în doar două ore

Razie în trafic în Cluj-Napoca și zona metropolitană. În vizor, trotinetiștii și bicicliștii/ Amenzi de mii de euro în doar două ore

Polițiștii clujeni au acționat, marți seara, în Cluj-Napoca și în comunele arondate, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră a participanților la trafic, cu precădere a celor care se deplasează cu biciclete sau trotinete.

Marți, în intervalul orar 17.00 – 19.00, polițiștii Biroului Rutier împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca și Secțiilor Rurale Apahida, Baciu și Florești, au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Cluj-Napoca și a comunelor arondate, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, cu precădere a celor care se deplasează cu biciclete sau trotinete.

În urma acestor activități, polițiștii au constatat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 69 pentru nerespectarea normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Pentru abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete și trotinere au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, polițiștii au reținut 6 permise de conudcere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 2 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 4 pentru alte abateri.

Comenteaza