Razie pe drumurile Clujului. Sute de amenzi și zeci de permise reținute pentru alcool și droguri

Razie pe drumurile Clujului. Sute de amenzi și zeci de  permise reținute pentru alcool și droguri

Sute de șoferi au fost opriți în trafic, în weekend, într-o acțiune de amploare a polițiștilor clujeni pentru depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. 

Polițiștii rutieri și cei de ordine publică au derulat, în weekend, pe principalele artere din județ, o acțiune pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Astfel, vineri, sâmbătă și duminică, pe timp de noapte, în intervalul 03:00 – 06:00, dar și pe timp de zi, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool și a substanțelor psihoactive. În cadrul acțiunii, pe lângă aparatele etilotest, au fost utilizate și aparate de detectare a substanțelor interzise, intrate recent în dotarea polițiștilor clujeni. Aceste detectează rapid substanțele stupefiante din salivă. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 514 amenzi. De asemenea, au fost reținute 53 de permise de conducere, din care 16 pentru consum alcool.

"Peste 700 de persoane au fost testate cu aparatele etilotest și de detectare a substanțelor stupefiante. În urma acestor controale, au fost constatate 9 infracțiuni rutiere la regimul rutier, fiind întocmit și un dosar penal privind comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

De exemplu, la data de 20 iulie 2019 în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un bărbat din județul Suceava care conducea un autovehicul pe strada Câmpina din Cluj-Napoca, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive, aspect confirmat în urma testării cu aparatul de detectare a substanțelor interzise. Având în vedere cele constatate, cel în cauză a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice", precizează IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă pevăzută de Codul penal.

loading...
Comenteaza