Reacția primarului Dorin Lojigan în urma perchezițiilor DNA la Primăria Câmpia Turzii: "O tentativă de denigrare"

Reacția primarului Dorin Lojigan în urma perchezițiilor DNA la Primăria Câmpia Turzii: "O tentativă de denigrare"
| Foto: TurdaNews

Procurorii DNA au descins, marți dimineață, la sediul Primăriei Câmpia Turzii. Primarul Dorin Lojigan a reacționat în urma acestor percheziții și a oferit clarificări în acest caz.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au efectuat marți mai multe percheziții într-un dosar ce vizează posibile fapte de corupție la Primăria Câmpia Turzii. Potrivit surselor judiciare, ancheta ar viza favorizarea unor concursuri de angajare, existând suspiciuni privind posibile fapte de luare de mită și solicitare de favoruri sexuale de către primarul Dorin-Nicolae Lojigan (PNL).

Într-o declarație oficială, primarul Dorin Lojigan a clarificat situația, subliniind că perchezițiile s-au desfășurat în scopul verificării unor posibile fapte de corupție în cadrul instituției pe care o conduce.

„Am cooperat cu reprezentanții DNA și le-am pus la dispoziție toate documentele solicitate. La finalul cercetării, nu au fost identificate și ridicate bunuri sau înscrisuri relevante în această cauză”, a declarat Lojigan.

Acesta a precizat că ancheta este una in-rem, adică vizează fapta și nu o persoană anume, în vederea stabilirii existenței infracțiunii.

„Ceea ce vreau ca toată lumea să știe este că această cercetare penală s-a referit la faptă, nu la persoană”, a adăugat primarul.

Lojigan a acuzat AUR Câmpia Turzii că ar fi inițiat o campanie de denigrare împotriva sa, cu scopul de a-l discredita în fața colegilor și a cetățenilor.

„Toată situația a fost generată de tentativa vădită de denigrare pe care AUR Câmpia Turzii a dus-o în campania electorală”, a susținut acesta.

Deocamdată, DNA nu a oferit informații oficiale suplimentare despre cazul în curs de investigare.

CITEȘTE ȘI: Cine este Dorin Lojigan, primarul acuzat de luare de mită și solicitare de favoruri sexuale

Primarul din Câmpia Turzii, vizat într-un dosar penal: Mită + favoruri sexuale / Percheziţii la sediul instituţiei

Comenteaza