Realitatea TV Cluj a găsit lucrarea cu care ministrul Educaţiei e acuzat de plagiat

Realitatea TV Cluj a găsit lucrarea cu care ministrul Educaţiei e acuzat de plagiat
Scandalul de plagiat care îl are în centru pe ministrul educaţiei continuă. După ce Ioan Mang a negat că ar fi scris lucrarea incriminată, Realitatea TV Cluj a descoperit articolul respectiv într-o culegere de specialitate aflată în depozitul Bibliotecii Central Universitare. Lucrarea a fost prezentată în urmă cu aproape 10 ani la un simpozion internaţional şi este semnată de Ioan Mang, alături de soţia sa şi de un alt cadru didactic de la Universitatea din Oradea.


La începutul acestei săptămâni, preşedintele PDL a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa actualului ministru al educaţiei. Ioan Mang era acuzat că a plagiat o lucrare a unor alţi autori. Emil Boc i-a cerut demisia din Guvernul Ponta.

În apărarea sa, Mang a susţinut că lucrarea nu îi aparţine. Ulterior ministrul a afirmat că articolul a fost semnat în mod greşit cu numele său. "A venit cu un document, cu o anumită lucrare care îmi este mie atribuită şi nu este a mea, este plagiat. Şi eu dacă trimit astăzi o lucrare cuiva şi scriu numele domnului Boc pe ea sigur va fi plagiat", a spus el.

Lucrarea ministrului educaţiei despre care există suspiciuni că ar fi fost plagiată se găseşte la Biblioteca Universitară din Cluj, într-o culegere de specialitate. Ioan Mang a recunoscut că lucrarea a fost copiată şi a explicat că ea a fost semnată în mod greşit cu numele lui. Culegerea a apărut însă în urmă cu aproape zece ani, timp suficient pentru a constata şi remedia eventualel erori.

Lucrarea referitoare ministrului Ioan Mang a fost prezentată în cadrul unui simpozion internaţional organizat de Universitatea din Craiova în 2003. Şi în acelaşi an a fost publicată într-unul din volumele dedicate evenimentului. Materialul este semnat de Ioan Mang, alături de soţia sa şi de un alt cadru didactic al Universităţii din Oradea. Cazul a ajuns în atenţia Comisiei de Etică a Academiei care a deschis deja o anchetă. Premierul Ponta a afirmat că dacă plagiatul va fi dovedit, îl va demite pe ministrul Educaţiei.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Zoli Szucs

 

Comenteaza