Rechizitoriul lui Gore: “Victima a avut noroc”

Rechizitoriul lui Gore: “Victima a avut noroc”
Procurorii spun că brancardierul de la Urgenţe înjunghiat de interlopul Marius Florin David are noroc că se află în viaţă.

Rechizitoriul interlopului Marius Florin David, cunoscut de clujeni sub numele de Gore, arată că acesta ar fi acţionat cu premeditare şi că a vrut să "sacţioneze" personalul medical de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), unde a fost şi cu o seară înainte de înjunghierea brancardierului. Potrivit anchetatorilor, lovitura de cuţit a fost atât de puternică încât a perforat muşchii antebraţului stâng şi a fractuat o coastă, în care lama s-a oprit, chiar înainte de a ajunge la inimă.

Potrivit actului de trimitere în judecată a celebrului interlop, acesta ar fi acţionat cu premeditare asupra personalului medical de la Urgenţe, care a fost de serviciu şi cu o seară înainte, când inculpatul s-a prezentat la unitatea medicală spunând că a ingerat substanţe necunoscute. "Cu o zi anterior evenimentelor în cauză, inculpatul a fost la aceeaşi unitate medicală, având un comportament agresiv, părăsind în mod intempestiv unitatea, fără acordul medicului. A revenit seara următoare înarmat cu un cuţit şi a agresat personalul medical. Considerăm că este evident că fapta a fost săvârşită cu premeditare, inculpatul dorind să «sancţioneze» personalul medical - schimbul respectiv fusese de serviciu şi în ziua anterioară", se precizează în rechizitoriu.

Anchetatorii spun că Gore a avut intenţia de a-i lua viaţa brancardierului înjunghiat în noaptea de 8 spre 9 august. Expertiza medico-legală din dosar arată că leziunile victimei nu i-au pus în pericol viaţa, însă procurorii precizează că doar norocul a făcut ca lama cuţitului să se oprească în arcul costal. "Din întregul material de urmărire penală rezultă că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de omor, în forma tentativei, inculpatul acţionând cu intenţie directă, prevăzând şi urmărind suprimarea vieţii părţii vătămate. Astfel, în primul rând, inculpatul s-a dus înarmat cu arme apte pentru suprimarea vieţii. Inculpatul a acţionat cu un cuţit în incinta unităţii medicale, iar în momentul în care a fost depistat, în aceeaşi zi, la orele 12:20, mai avea două cuţite asupra sa. Zona care a fost vizată şi în care a fost aplicată lovitura - antebraţ, torace - conţine organe vitale pentru viaţă. Lovitura a fost aplicată cu o intensitate deosebită, perforând muşchii antebraţului stâng şi fracturând arcul costal VII stâng. Considerăm că numai norocul, oprirea cuţitului în arcul costal, a făcut ca lovitura să nu fie penetrantă şi să nu fie suprimată viaţa persoanei vătămate prin afectarea inimii", se arată în rechizitoriul lui Gore.

Interlopul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor şi port ilegal de armă în instituţii publice. Gore a recunoscut săvârşirea faptelor.

"Tulburare de personalitate"

În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice la Penitenciarul Spital Jilava. Raportul de expertiză arată că bărbatul "prezintă diagnosticul tulburare de personalitate de tip instabil - impulsiv. Are discernământul păstrat în raport cu fapta pentru care este cercetat". Spitalul Clinic de Urgenţă s-a constituit parte civilă în proces, cerându-i lui Gore 3.500 de lei. Nu acelaşi lucru l-a făcut brancardierul Alexandru Câmpean.

 

Comenteaza