Record mondial la pui fripţi la Cluj

Record mondial la pui fripţi la Cluj
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber Cupa Polus Center 2010 va include primul record în gastronomie stabilit la Cluj-Napoca.
Bucătarul Tibi Kiss-Budai şi echipa sa vor găti nu mai puţin de 210 pui într-o singură tigaie. Recordul mondial va fi omologat şi certificat în direct de către World Records Academy, după cum a anunţat Radu Zărnescu, coordonatorul evenimentului. Ediţia din acest an va avea loc, între 10 şi 12 septembrie, în parcarea de la Polus Center. Între noutăţile promise celor prezenţi de către organizatori se numără o paella uriaşă şi un bou de 500 de kilograme fript la proţap. Urmează să evolueze la Cluj şi echipa olimpică de juniori a Israelului, care va prezenta, în cadrul evenimentului, meniul cu care va participa la Campionatul Mondial de Gătit, programat pentru această toamnă în Luxemburg.

Echipa olimpică de seniori a Finlandei va aduce, de asemenea, la competiţia de la Polus delicatese exotice cum ar fi carnea de ren, condimente specifice ţărilor nordice sau untură de rechin. Se vor întrece în concurs câte 50 de echipe în fiecare zi de campionat, cu participarea unor specialişti în arta culinară din Polonia, Israel, Finlanda, Italia, Ungaria şi România. Preşedinta juriului va fi Cornelia Ghişoi, lady chef a României. Clujenii care vor lua veni la manifestare vor mai avea parte de diverse degustări de produse, demonstraţii culinare şi vor putea să îşi cumpere de la standuri ustensile de gătit, vase, tigăi, condimente, brânzeturi şi alte delicatese.


Comenteaza