Foto Rectorii universităților partenere EUt+ în vizită la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

La invitația Rectorului Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), Prof.dr.ing. Vasile Țopa, universitatea a fost vizitată de Președintele Universității de Științe Aplicate Hochschule Darmstadt, Prof. Dr. Arnd Steinmetz și Președintele Universității de Tehnologie din Troyes, Prof. Christophe Collet.

În cadrul vizitei, a avut loc o întâlnire a celor doi invitați cu conducerea UTCN: domnul rector, domnii prorectori și coordonatorul EUt+ din partea UTCN. Au fost prezentate aspecte privind oferta educațională, structurile și tematicile de cercetare, relația cu mediul socio-economic și colaborările la nivel internațional, proiectele relevante și programele instituționale de dezvoltare a universității.

Rectorii universităților partenere EUt+ în vizită la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

În urma discuțiilor, s-a agreat necesitatea îmbunătățirii colaborării în domeniul cercetării, prin publicarea în jurnalele de specialitate din universitățile partenere în consorțiu și participarea la manifestări științifice comune.

De asemenea, au avut loc vizite în laboratoarele didactice și de cercetare din universitate. Această vizită s-a constituit într-o bună oportunitate de a face un bilanț al fazei I a proiectului, de a împărtăși din experiența parcursă a fiecărei universități și de a trece în revistă noile perspective ale fazei a doua EUt+ Accelerate.

Comenteaza