Reducere de personal la Direcţia de Sănătate Publică VIDEO

Reducere de personal la Direcţia de Sănătate Publică VIDEO
Ordonanţa de guvern privind reducerea cheltuielilor în instituţiile publice a venit ca o mânuşă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj. Conform ordonanţei, schema de personal se reduce cu patru angajaţi. Coincidenţă sau nu, exact atâtea persoane au cerut să plece de la DSP Cluj.

Aplicarea ordonanţei nr. 77 a însemnat reducerea cu patru posturi a organigramei de la DSP. Este vorba de un funcţionar şi de trei persoane cu contract. Conducerea instituţiei susţine că patru angajaţi au cerut deja să plece.

"Situaţia e mai fericită pentru că aceste persoane nu sunt afectate de decizie, întrucât chiar a fost opţiunea lor, oricum sarcinile lor se vor împărţi la mai multe persoane", a menţionat Dorina Duma, director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

Trei dintre angajaţi erau în pragul pensionării. "O persoană a avut grupa de muncă şi îşi calcula pensia, alta, în privat, celelalte două sunt efectiv de pensie", a adăugat Duma.

DSP Cluj va rămâne cu 100 de angajaţi. Instituţia trebuie să trimită până mâine situaţia concedierilor la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Călin FEDELEŞ

 

Comenteaza