Regizorii clujeni, finanţaţi de Centrul Cinematografiei

Regizorii clujeni, finanţaţi de Centrul Cinematografiei
Lungmetrajul “Despre oameni şi melci” al lui Tudor Giurgiu (foto) şi documentarul “Nevastă din India” de Robert Lakatos se numără printre proiectele care au obţinut finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
Filmul lui Giurgiu a primit 1,65 milioane de lei, în timp ce proiectul lui Lakatos va beneficia de 114.000 de lei. “Despre oameni şi melci” este al doilea lungmetraj al lui Giurgiu. Regizorul n-a dat detalii despre noul său proiect, dar e de aşteptat ca acesta să fie o coproducţie. Docu-ficţiunea “Nevastă din India” al lui Robert Lakatos continuă primul film al regizorului, “Bahrtalo!”.

Filmările vor avea loc toamna viitoare. “Vom filma în Ardeal şi în India, la Bombay şi în deşert”, spune regizorul. Lakatos va trebui să mai caute nişte coproducători. “Probabil va fi o coproducţie româno-maghiaro-austriacă”, afirmă acesta.

CNC a oferit finanţare pentru peste 35 de filme, de la lungmetraje şi scurtmetraje de ficţiune la documentare şi producţii de animaţie. S-au alocat în total 18 milioane de lei, după ce anul trecut CNC n-a organizat un concurs de proiecte. Activitatea CNC a fost criticată public în ultima perioadă de regizori ca Tudor Giurgiu sau Cristian Mungiu.

Comenteaza