Regizorul care i-a ignorat pe comunişti: Filmele de azi trebuie să arate altceva decât vedem la televizor FOTO
- Scris de Ovidiu Cornea
- 19 Oct 2012, 17:35
- Eveniment
- Ascultă știrea

Trei dintre povestirile din volum au fost lansate în revista "Cenaclu" de la Păltiniş, celelalte şapte fiind selectate de reprezentanţii editurii Ecou Transilvan, unde a apărut cartea, din mai multze povestiri ale autorului.
"Nu m-am considerat niciodată un dizident, dar nu am fost membru de partid. De fiecare dată când eram întrebat am zis că <nu sunt pregătit>, apoi a venit revoluţia. Mă bucur că în filmele mele nu apare nici cuvântul comunism, nici portretul lui Ceuşescu. După 1989 am dat în partea cealaltă, a apărut dezmpăţul, femei goale, sex, iar după aceea poveşti cu sărăciţi. Filmul este totuşi o poveste, o lumină care se duce înspre oameni. În contextul în care la tv putem vedea oribilităţi, filmul ar trebui să arate altceva", a explicat Ioan Cărmăzan, la lansrea organizată vineri după-masă la cafeneaua Klausenburg din Cluj-Napoca.
"Veau să salut în domnul Cărmăzan o generaţie, o generaţie care nu a prea avut loc în timpul lui Ceauşescu", a explicat editorialistul ZIUA de CLUJ, Octavian Hoandră, moderatorul evenimentului.
Reprezentanta editurii Ecou Transilvan a subliniat că volumul lui Ioan Cărmăzan inaugurează colecţia de proză a editurii.