Reîncep "Serile de vară clujene". Ce poţi urmări în acest weekend

Reîncep
Reîncep concertele din centrul oraşului, în evenimentul "Seri de vară clujene". În acest an acestea se extind şi în Mănăştur, în zona "La terenuri".

 

Aceasta e a treia ediţie a evenimentului "Seri de Vară Clujene" şi începe mâine seară în Piaţa Muzeului. Concertele sunt organizate în fiecare weekend până la începutul lunii septembrie. "Clujenii sunt invitaţi să savureze seri de muzică live în acorduri clasice şi îmbietoare. În acest sfârşit de săptămână", prezintă Primăria.

Iată programul:

Piaţa Muzeului

Vineri, 9 august, între orele 20 - 23

Sergiu Hudrea - recital de chitară clasică

Fonte de Gioia - muzică barocă

Olga Bordaş şi Alexandra Hordoan - recital de pian

The Mood Quartet

 

Sâmbătă, 10 august, între orele 20 - 23

Across Duo

The Beat Project

Oscar Jazz Band (AMGD)

Giuseppe Gualtieri Marino

 

Tânărul chitarist clujean Sergiu Hudrea este un cunoscut al festivalurilor internaţionale de profil, dobândind premii la „Transilvania Internaţional Guitar Festival", „International Competition for Young Guitarists" Germania, Premiul Special „Dumitru Capoianu", „Koblenz International Guitar Festival/Academy" Germania.

Fonte di Gioia este o formaţie înfiinţată în 2009 care sub îndrumarea unor personalităţi precum Mihai Ghiga, Dieter Weitz, Mira Glodeanu, Bruno Cocset, si Francoise Lengelle au devenit o prezenţă remarcabilă pe scena muzicii vechi din România. Formaţia şi-a adus contribuţia la strângerea de fonduri pentru salvarea a trei orgi istorice din judeţul Cluj prin participarea la Festivalul Muzical al Primăverii Clujene. În primavara acestui an ansamblul baroc Fonte di Gioia a lansat primul CD audio care işi propune sa readucă la viaţa sonoritatea celei mai vechi orgi din România, din localitatea mureşeană  Păucişoara, montată în 1693.

Mood Quartet a luat fiinţă în 2005, din intenţia celor patru de a aborda muzica de cvartet dintr-un unghi aparte, de a ocoli uneori anumite dogme şi de a se distinge printr-un plus de vibranţă şi originalitate.
Cei patru membri sunt virtuozi ai propriilor instrumente, având la activ un număr impresionant de apariţii scenice şi televizate, atât solistice şi orchestrale, cât şi în formula actuală.

Proiectul "The Beat", coordonat de Ligia şi Marius Popa are ca scop promovarea muzicii şi a beneficiilor acesteia în rândul copiilor şi a tinerilor oferindu-le instruire competentă în muzică prin activităţi specifice domeniului, într-un mediu prietenos, profesional şi creativ.

Across Duo este un duet clujean, compus din doi interpreţi - David Hences (vioara) şi Tibi Menyhart (chitară electrică), înfiinţat in 2013, ce işi propune să abordeze standarde de jazz şi adaptări după piese cunoscute ce provin din alte zone ale muzicii.

Oscar Jazz Band (AMGD) este o trupă clujeană parte a Modulului de Jazz al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima", formată din Lup Călin - tobe, Muntean Adrian - bas, Iachiş Flavius - clape şi Sătmarean Iosif - trompetă. Aceştia vor cânta piese instrumentale jazz şi o vor acompania pe solista Mădălina Costin.

Giuseppe Gualtieri Marino este originar din sudul Italiei, din regiunea Calabria. E student la Cluj şi va oferi un spectacol ce va conţine recital de pian, acompaniement de chitară electrică dar şi clasică.

Comenteaza