Foto Reparații pe un nou drum județean din Cluj

Reparații pe un nou drum județean din Cluj
Reparații pe un nou drum județean din Cluj
Reparații pe un nou drum județean din Cluj
Reparații pe un nou drum județean din Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație pe drumul județean 161B Ploscoș - Turda.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, acestea vizează un sector în lungime de peste 13 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 11+395 și 24+544.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”Importanța lucrărilor e dată de faptul că acest drum județean se află în proximitatea municipiului Turda și realizează, totodată, joncţiunea cu drumul de acces spre Salina Turda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Cluj”.

Vor fi executate, astfel, lucrări constând în realizarea, în zonele afectate, de fundație din blocaj de balast și piatră spartă, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea sau înlocuirea de podețe precum și tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului.

În această fază se execută lucrări constând în săpături și realizarea de fundație din blocaj de balast și piatră spartă în zonele afectate.

Comenteaza