Reţea de escrocat americani, oprită cu ajutorul Secret Service

Reţea de escrocat americani, oprită cu ajutorul Secret Service
Un clujean a fost arestat preventiv sub acuza că este capul unei grupări ce se ocupa cu obţinerea, prin metoda phishing, a datelor de identificare a cardurilor unor americani, care ulterior erau vândute altor cetăţeni străini.
Poliţiştii clujeni au colaborat cu cei din Statele Unite ale Americii, unde a fost prins un complice al inculpatului din Cluj. Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj-Napoca, împreună cu ofiţeri DGIPI, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au anihilat o grupare infracţională informatică formată din şapte persoane şi coordonată de un bărbat de 30 de ani din Cluj-Napoca. Membrii grupării sunt suspectaţi că au obţinut, prin metoda phishing, date de identificare a cardurilor bancare aparţinând unor cetăţeni americani, pe care le-au vândut altor persoane din străinătate. Prejudiciul cauzat a fost stabilit până în prezent la 350.000 de dolari. Anchetatoriii susţin că gruparea acţiona de patru ani.

Ofiţerii BCCO Cluj au efectuat patru percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe calculatoare, carduri falsificate, telefoane mobile utilizate la operaţiuni, precum şi droguri de risc. Liderul grupării a fost arestat preventiv pe 29 de zile, iar un alt tânăr a primit interdicţia de a părăsi ţara. Poliţiştii români au colaborat la anchetă cu celebrul US Secret Service, unul dintre complici fiind arestat în SUA.

Comenteaza