Ritli: Lipsa din unele farmacii a medicamentului pentru tiroidă, un fenomen izolat

Ritli: Lipsa din unele farmacii a medicamentului pentru tiroidă, un fenomen izolat
Lipsa medicamentului pentru tiroidă din unele farmacii reprezintă un fenomen izolat, tratamentul existând pe piaţă, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a participat la Forumul Român de Sănătate, organizat de MEDIAFAX şi CNAS.

"Este un fenomen izolat. Poate au fost semnalate câteva cazuri izolate. Medicamentul nu lipseşte de pe piaţă şi va fi în mod sigur", a spus Ritli, răspunzând astfel unei întrebări legate de medicamente pentru tiroidă care lipsesc din unele farmacii.

Ritli a precizat că furnizorii i-au transmis că acest medicament va fi asigurat.

"Furnizorii au spus că va fi asigurat. Nu cred că este o problemă majoră la ora actuală. Este o problemă izolată şi trecătoare", a adăugat Ritli.

El a mai spus că furnizorii nu au retras medicamentul şi a precizat că, până la sfârşitul săptămânii, această problemă va fi reglementată şi în acele farmacii care au semnalat lipsa.

"Sunt medicamente de înlocuire. Nu ştiu ce altceva se găseşte pe piaţă, dar farmacistul, medicul curant trebuie să ofere alternativă dacă nu este acel medicament", a precizat ministrul Sănătaţii.

Forumul Român de Sănătate este organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi MEDIAFAX. La lucrările Forumului sunt abordate teme precum reforma sănătăţii - în slujba creşterii calităţii serviciilor medicale, informatizarea în sănătate - instrument de modernizare a statului, dosarul electronic de sănătate şi prescripţia electronică - proiecte naţionale, componente ale strategiei e-sănătate din România.

Alte teme vizează cardul naţional de sănătate - mijloc de îmbunătăţire a gestionării resurselor financiare prin prevenirea fraudei, precum şi măsurile pentru o mai bună funcţionare a colaborării sistemului sanitar cu furnizorii de servicii medicale şi cu asociaţiile de pacienţi.

 

Comenteaza