ROADPOL SAFETY DAYS la Cluj. Zeci de vitezomani trași pe dreapta și peste o sută de amenzi în câteva ore

ROADPOL SAFETY DAYS la Cluj. Zeci de vitezomani trași pe dreapta și peste o sută de amenzi în câteva ore

Polițiștii rutieri clujeni acționează în cadrul RoadPol Safety Days, proiect prin care se urmărește reducerea numărului accidentelor și a consecințelor acestora.

Polițiștii rutieri clujeni acționează în cadrul Proiectului RoadPol Safety Days, destinat responsabilizării tuturor categoriile de participanți la trafic, asupra riscurilor la care sunt expuși odată cu nerespectarea legislației rutiere. Proiectul este susținut de Comisia Europeană, iar la nivel european se dorește ca data de 21 septembrie să fie ziua în care nicio persoană să nu-și piardă viața într-un accident rutier.

Astfel de acțiuni sunt derulate la nivelul întregului județ, polițiștii fiind prezenți pe tronsoanele unde se dezvoltă viteze crescute, precum și în zonele rezidențiale, pentru combaterea indisciplinei pietonale, a bicicliștilor sau utilizatorilor de trotinete, neacordării priorității pietonilor sau neasigurării la schimbarea direcției de mers, toate acestea reprezentând cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, o constantă în acțiunile polițiștilor o reprezintă depistarea acelor conducători auto care pun în primejdie viața persoanelor, aflându-se sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

"În acest context, la data de 20 septembrie a.c., în intervalul orar 18.00-20.00, polițiștii Biroului Rutier Cluj, ai Secțiilor Urbane și Rurale Florești, Baciu, Apahida, au acționat în municipiul Cluj-Napoca și în localitățile arondate, pentru asigurarea gradului de siguranță rutieră și prevenirea producerii unor evenimente negative în trafic.

Astfel, au fost verificate peste 180 de vehicule și legitimate 212 persoane.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 58 pentru nerespectarea regimului legal de viteză", transmit reprezentanții IPJ cluj.

Au fost reținute 3 permise de conducere, dar și un certificat de înmatriculare.

De exemplu, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au depistat pe DN1F E81, în localitatea Baciu, un conducător auto în vârstă de 29 de ani, care se deplasa cu un autoturism neînmatriculat, având autorizația de circulație provizorie expirată din cursul lunii iunie 2022.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat.

Comenteaza