Rock şi proiecţii spectaculoase la Casa de Cultură a Studenţilor

Rock şi proiecţii spectaculoase la Casa de Cultură a Studenţilor
După o săptămână de distracţie în Piaţa Unirii, scena Zilelor Clujului s-a mutat în Piaţa Lucian Blaga, unde s-au reunit aseară fanii trupelor Luna Amară şi Speak Floyd (The Romanian Pink Floyd Tribute Band). După lăsarea întunericului, Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) a fost acoperită cu proiecţii 3D, într-un spectacol de mapare în premieră la Cluj.

Scena a fost amplasată chiar în faţa clădirii CCS, iar în ciuda ploii de aseară, circa 4.000 de persoane au umplut Piaţa Lucian Blaga, zonă cu restricţii pentru circulaţia automobilelor în această perioadă. Programul de ieri-seară a început mai târziu decât în zilele trecute, mai exact în jurul orei 20:00, cu recitalul trupei clujene Luna Amară. "Mi se pare normal să facem parte din cei care cântă la Zilele Clujului, fiind o trupă locală. Poate chiar ar fi trebuit să fie mai mulţi artişti clujeni pe această listă, să aibă prioritate în faţa unor formaţii ca Iris", a declarat solistul Mihnea Blidariu, pentru ZIUA de CLUJ. "Am fost la concertul filarmonicii şi am fost foarte impresionat. A fost o idee mişto. Am încercat să fiu prezent la concertele clujenilor, aşa că am mai văzut concertul trupelor Maya şi Mute. Mi se pare un festival organizat destul de OK", a mai spus Blidariu. Concertul Luna Amară a fost unul acustic, în mare parte cu piese de pe cel mai recent album.

Artiştii de la Speak Floyd au continuat seara cu piese din repertoriul faimoasei trupe britanice de rock progresiv, începând cu On the Turning Away şi terminându-şi recitalul cu Happiest Days of our Lives/Another Brick in the Wall part II. Clădirea CCS a fost acoperită apoi de o proiecţie 3D pe Casa de Cultură a Studenţilor, un aşa-numit spectacol de mapare 3D. Show-ul de circa un sfert de oră a oferit privitorilor din piaţă imaginea elementelor arhitecturale ale CCS, într-o poveste care şi-a propus să "pună în discuţie într-o formă narativă deconstrucţia şi reconstrucţia simbolică a clădirii în contextul mai larg al dezvoltării urbane şi al Capitalei Culturale", potrivit organizatorilor. La final a avut loc proiecţia unui film, în avanpremiera Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Astăzi, în ultima zi de festival, activităţile se restrâng la Ziua culinară franceză de la restaurantul Memo 10, la târgul ONG Transilvania şi la cel al meşterilor populari, din zona Zidului Cetăţii.

 

 

Comenteaza