Rockerii de la Iron Maiden au cerut bere locală, pui prăjiţi şi masaj

Rockerii de la Iron Maiden au cerut bere locală, pui prăjiţi şi masaj
Numeroşi fani din străinătate vor lua cu asalt oraşul duminică, la concertul legendarilor muzicieni, între aceştia fiind mulţi unguri, englezi şi mai ales bulgari.
Starurile de la Iron Maiden nu vor veni la Cluj cu faimosul lor avion, pentru că e prea mare pentru aeroportul de la noi, însă au cerut să fie serviţi cu bere Ursus. Dintre cele aproximativ 20.000 de bilete cumpărate până ieri, aproximativ 25% au fost achiziţionate de străini.

“Cei mai mulţi străini care au achiziţionat deja bilete sunt din Bulgaria, urmaţi de cei din Republica Moldova, Ungaria sau Marea Britanie. Ne-am bucurat că mai vin şi unguri, în ciuda faptului că ar putea merge la concertul de la Sziget”, a precizat Raluca Andor, managing partner la Iconica, agenţia organizatoare a evenimentului, alături de Imagistica.

“Este o mare provocare pentru Cluj, pentru publicul spectator şi trebuie să recunosc că localnicii nu sunt în topul vânzărilor la bilete, probabil se lasă pe ultima sută de metri. Data concertului de aici este după turneul The Final Frontier, nu a fost uşor să îi convingem să vină. A fost decisiv să afle că oraşul e în Transilvania, locul care a dat numele uneia dintre primele lor piese”, a apreciat organizatoarea.

O scenă de 400 de metri pătraţi pe care au cântat multe nume mari ale muzicii internaţionale se montează în aceste zile în parcarea de la Polus Center. Perimetrul în care se va desfăşura evenimentul va fi între 7.000 şi 11.000 de metri pătraţi, iar instalaţia de sunet va emite 126 decibeli, cu o putere de 150.000 de waţi. Sunetul va fi redat de un număr de 160 de boxe de diferite dimensiuni. Vor funcţiona 20 de generatoare de curent electric, cu putere între 40 şi 400 kw.

“Încercăm să limităm poluarea fonică, avem un perimetru limitat, vom instala procesoare speciale pentru asta”, a precizat Roman Partnoi, managerul tehnic al evenimentului. Vor funcţiona patru puncte de prim ajutor, “dotate” cu ambulanţe, medici şi asistenţi medicali. Ieri s-a lucrat la instalarea tribunei VIP, cu o capacitate de 1.000 de locuri. “Scena va fi acoperită, spectacolul va fi asigurat şi în situaţii de ploaie”, a declarat acelaşi organizator.

Managementul trupei va avea 60 de membri şi se va deplasa la Cluj cu patru camioane şi două autocare. “Vor veni la Cluj după o noapte foarte grea, pentru că Iron Maiden cântă în 14 august la Festivalul de la Sziget, din Ungaria. După Cluj au concert în Italia”, a precizat Raluca Andor. Membrii trupei vor sosi la Cluj cu un avion ce va ateriza pe aeroport, însă, din păcate pentru fanii trupei, care visează să vadă faimosul avion inscripţionat cu numele formaţiei, aparatul de zbor nu va veni în oraşul nostru. “Clujul nu este pregătit pentru avionul Iron Maiden, are o greutate prea mare pentru pistele care se găsesc în prezent aici”, a justificat Andor.

“Iron Maiden are în 16 august lansarea oficială a celui de-al 15-lea album, în Italia, aşa că nu se ştie dacă vor sta peste noapte la Cluj sau vor porni la drum imediat după concert. Ora sosirii este secretă, ca la toate evenimentele de gen, la fel şi numele hotelului, la care se vor face rezervări cu nume false, dacă vor rămâne”, a precizat Liviu Alexa, directorul Imagistica, organizator al evenimentului. În spatele scenei, artiştii vor avea parte de masaj înaintea show-ului, iar meniul este “foarte nepretenţios”, incluzând aici pui prăjiţi sau chips-uri. La fiecare concert, starurile vor să deguste bere locală, aşa că la Cluj vor savura Ursus.

Vedetele au mai cerut ca în spaţiile în care vor sta în timpul şederii la Cluj să nu aibă aer condiţionat. “Este singura cerinţă mai specială a lor şi, totodată, cea mai dificilă pentru noi, pentru că va fi foarte cald şi va trebui să le asigurăm confortul termic”, a dezvăluit Raluca Andor. Pentru ca spectacolul să poată fi urmărit şi de cei care nu vor sta aproape de scenă, organizatorii vor amplasa trei ecrane, două în lateral şi unul în spatele mixerului.

O parte din echipament va fi adus de la Bucureşti şi o alta din Olanda. În aceste zile, la instalarea scenei şi a amplasamentelor aferente lucrează aproximativ 30 de persoane, iar numărul lor va creşte până la final la 150. Lor li se vor adăuga nu mai puţin de 180 de voluntari, recrutaţi în cea mai mare pare din Bucureşti, dar şi din Cluj şi împrejurimi.

“Lucrăm cu oameni care au experienţă în organizarea unor concerte de amploare. Sperăm că odată cu acest eveniment şi cei din Cluj să prindă experienţă şi mai multă deschidere la asemenea provocări, să nu mai fim nevoiţi să aducem oameni din Bucureşti”, a apreciat organizatoarea.

700 de hectolitri de bere

Pentru că se aşteaptă ca numărul spectatorilor să ajungă la 30.000-35.000, organizatorii le pregătesc 700 de hectolitri de bere şi nu mai puţin de 175.000 de pahare din plastic. “Ne aşteptăm la un consum considerabil, având în vedere că se anunţă o zi foarte călduroasă. Ca aliment se va vinde doar Fornetti. Nu este un festival al berii, ca să aducem mici, şi nici nu acceptăm ca sponsori firme care vor să se impună doar cu numele, nu şi să contribuie la eveniment”, a declarat Liviu Alexa.

Fanii Iron Maiden care vor să consume doar băuturi răcoritoare vor avea la dispoziţie Coca-Cola şi apă minerală. “Încercăm să facem lucrurile foarte bine, ne bazăm pe experienţa celor care au mai lucrat la concerte de amploare”, a mai spus Alexa.

Comenteaza