ROEXIT, la tot pasul: Oraşul clujean invadat de mesajele ANTI-UE!

ROEXIT, la tot pasul: Oraşul clujean invadat de mesajele ANTI-UE!

În contextul în care războiul declanşat de Rusia în Ucraina împarte treptat lumea în două tabere, una a occidentului, iar alta a imperiului visat de Vladimir Putin, un oraş din judeţul Cluj a fost împânzit cu mesaje în care este solicitată ieşirea României din Uniunea Europeană.

Zona Oprișani din municipiul Turda, judeţul Cluj, a fost invadată de ”ecusoane” lipite pe stâlpi, în scara blocurilor, pe foișoare, pe geamuri și în multe alte locuri publice, cu mesajul ROEXIT.

Acțiunea nu ar fi asumată de niciun partid politic sau de vreo organizație tip ONG. Chiar dacă în spațiul virtual astfel de mișcări și-au mai făcut apariția, sub diverse forme (pagini de Facebook, sondaje, petiții etc), aceasta este prima acțiune pusă în practică, dincolo de spațiul virtual, cel puțin, în zona Turzii, transmite turdanews.net

Consiliul European de la Bruxelles a confirmat aderarea României la Uniunea Europeană pentru data de 1 ianuarie 2007. "Aderarea la UE ne-a ancorat în spațiul european de democrație şi valori, un ideal care a devenit realitate prin sacrificiul suprem al celor care au luptat în Decembrie 1989.

În acel moment crucial al istoriei noastre, românii au cerut la unison libertate, drepturi fundamentale, domnia legii și democrație. Dobândirea statutului de membru al Uniunii Europene a concretizat un parcurs ales de cetățeni în mod asumat și fără ezitare.

Drumul european rămâne în mod legitim singura opțiune de prosperitate, stabilitate și dezvoltare pe termen lung a României", a declarat preşedintele României Klaus Iohannis, în 1 ianuarie, cu ocazia marcării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Comenteaza