România nu mai e campioana UE la morți în accidente rutiere. Ce țară ne-a depășit / Unde sunt cele mai sigure drumuri

România nu mai e campioana UE la morți în accidente rutiere. Ce țară ne-a depășit / Unde sunt cele mai sigure drumuri
| Foto: arhiva - ISU Cluj

Bulgaria (82 de decese la un milion de locuitor) a reușit să depășească România (81 de decese), la numărul de morți în accidente rutiere, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Așadar, este pentru prima oară după mulți ani când țara noastră pierde primul loc la decese, fiind detronată de Bulgaria, scrie g4media.ro.

La polul opus, cele mai sigure drumuri din UE sunt în Suedia (cu 22 de decese în accidente rutiere la un milion de locuitori) și Danemarca (27 de decese)

Media UE a fost de 46 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori.

România a înregistrat o îmbunătățire a ratei de decese, de la 86/milion în anul 2022 la 81/milion în 2023. În schimb, rata a crescut în Bulgaria de la 78/milion în 2022 la 82 decese/milion în 2023.

Anul trecut, aproximativ 20,400 de persoane au fost ucise în accidente rutiere în întreaga UE, ceea ce reprezintă o ușoară scădere de 1 % față de 2022.

În pofida unor progrese înregistrate de la anul de referință 2019, puține state membre sunt pe cale să îndeplinească obiectivul UE și ONU de a reduce la jumătate numărul deceselor cauzate de accidente rutiere până în 2030, potrivit comunicatului citat.

Comenteaza