România rămâne cu două medalii de bronz la Campionatul Mondial de scrimă, Măroiu a fost învinsă

România rămâne cu două medalii de bronz la Campionatul Mondial de scrimă, Măroiu a fost învinsă
Sportiva Anca Măroiu a fost învinsă, joi, de Na Li (China), în semifinalele probei de spadă din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Catania, astfel că România a rămas cu două medalii de bronz la competiţia din Italia, după ce şi Ana Maria Brânză a pierdut în penultimul act.

Măroiu a pierdut întâlnirea la prioritate, meciul terminându-se cu scorul 13-13. Românca a condus cu 2-1 şi 3-2, apoi adversara ei a întors scorul la 5-3 în favoarea sa. În repriza a doua, Na Li a condus la un moment dat cu 7-3, dar până la finalul rundei Măroiu s-a apropiat la o tuşă, 8-9. Apoi românca a egalat şi scorul a rămas 9-9 până cu un minut înaintea finalului, când arbitrul a oprit întâlnirea, considerând că românca face antijoc. El a oferit prioritate chinezoaicei, potrivit căreia este declarată învingătoare dacă partida se termină la egalitate.

A urmat un final dramatic, cu opt tuşe reuşite de cele două sportive în mai puţin de o jumătate de minut. Măroiu a atacat şi a ridicat scorul la 12-9, Na Li s-a apropiat la 11-12, românca s-a distanţat la 13-11, dar adversara din China a avut puterea să revină din nou şi să egaleze când mai erau 2 secunde din partidă. Măroiu a ratat asaltul final şi a pierdut, astfel, calificarea în finală.

Cu puţin timp înainte, Ana Maria Brânză a fost învinsă tot de o chinezoaică, Yujie Sun, cu scor 15-14, în aceea şi fază a probei de spadă.

Brânză şi Măroiu vor fi medaliate cu bronz, iar chinezoaicele vor lupta între ele pentru aur.

 

Comenteaza