Video România trimite încă o echipă de intervenție în Turcia

România trimite încă o echipă de intervenție în Turcia
| Foto: captura video

România trimite noi ajutoare și încă o echipă RO-USAR de căutare-salvarea în Turcia.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, concocat miercuri de premierul Nicolae Ciucă, a aprobat suplimentarea acordării de asistenţă internaţională pentru Turcia, care constă în mobilizarea şi trimiterea unei noi echipe RO-USAR de căutare-salvare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Hotărârea adoptată de Guvern prevede şi scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare-salvare urbană care desfăşoară acţiuni de intervenţie pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul Mecanismului de asistenţă umanitară internaţională.

Alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa şi 2 medici şi 2 asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv 2 ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

Această echipă se alătură colegilor care se află de două zile în zonele puternic afectate de cutremurele care s-au produs în Republica Turcia, urmând să desfășoare acțiuni specifice de căutare-salvare.

Transportul personalului și a echipamentelor în Turcia se realizează cu o aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, precum și cu trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române, Ministerul Apărării Naționale.

Bilanţul victimelor cutremurului care a lovit luni Turcia şi Siria a crescut miercuri dimineața la peste 9.500 de morți, potrivit datelor oficiale.

Comenteaza