Românii din diaspora ameninţă că depun plângere penală împotriva Ministrului de Interne

Românii din diaspora ameninţă că depun plângere penală împotriva Ministrului de Interne
FADERE (Federaţia asociatiilor de români din Europa) solicita ministrului de interne Carmen Dan, sa rezolve de urgenţa situatia creata la ghiseele de eliberare a paşapoartelor.

 

"De la începutul lunii august in faţa ghişeelor pentru eliberarea paşapoartelor s-au format cozi uriaşe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanţa şi doresc să işi schimbe si documentele.

Daca doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgenţă această problemă, FADERE va face plângere penală impotriva acesteia.

Este inadmisibil ca dupa 10 ani să spui că încă eşti luat prin surpindere de românii care în luna august vin în număr mare în ţară şi doresc sa işi inoiasca documentele. Statul român încă nu s-a obinuit cu ideea că 25% dintre cetăţenii săi sunt plecaţi în afara ţării.

Este revoltător ca un cetaţean român care vrea să îşi petreacă doua săptămani de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghişee", se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei asociatiilor de români din Europa.

"I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situaţia de faţa poate fii un exemplu.
Dupa ce ai locuit câţiva ani intr-o ţară occidentală, îţi vine greu să mai accepţi bătaia de joc dâmboviţeană a statului faţa de cetaţean", a declarat Daniel Tecu preşedintele FADERE.

 

 

Comenteaza