Romii din centrul Dejului, mutaţi în locuinţe sociale FOTO/VIDEO

Romii din centrul Dejului, mutaţi în locuinţe sociale FOTO/VIDEO
Romii care în acest moment locuiesc în centrul oraşului Dej vor fi mutaţi în locuinţe sociale, construite la periferia oraşului.

După mai bine de 20 de ani, în municipiul Dej vor fi date în folosinţă locuinţe sociale. Două imobile, situate în cartierul Dej-Triaj, îşi vor primi începând de mâine noii locatari. Acestea vor fi date spre închirierea familiilor care au întrunit criteriile stabilite de administraţia dejeană şi aprobate de către Consiliul Local.

Familiile, în număr de 51, vor fi transferate din trei locaţii din municipiul Dej (Piaţa Bobâlna, strada Parcului şi şcoala nr. 5). Pe lângă acestea, înca 25 de familii, care şi-au depus dosarele pentru obţinerea unei locuinţe sociale, vor primi o repartiţie într-unul din imobilele din Triaj.

Prin aceasta mutare, s-a urmărit şi "eliberarea" centrului oraşului Dej, acolo unde locuiesc mai multe familii de romi. "Am făcut acest demers pentru a transfera familiile din centrul oraşului, 21 de familii de romi, în zona Triajului. Aceste familii au aproximativ 70 de copii, respectiv 90 de persoane", a spus primarul Dejului, Morar Costan. Nu toate familiile au fost de-acord cu acestă mutare, însă edilul oraşului susţine că nu există altă soluţie.

Apartamentele sunt racordate la reţelele de utilităţi, iar ceea ce mai trebuie să facă noii locatari este să îşi mobileze locuinţele şi să îşi instaleze centralele de apartament. Odată ce au primit cheile noii locuinţe, beneficiarii vor trebui să achite, lunar, o sumă modică, cuprinsă între 30 şi 55 de lei. "Dânşii au datoria să-şi plătească consumul de utilităţi. Dacă nu vor face asta, dacă nu vor întreţine aceste garsoniere le vom relua înapoi la primărie şi le vom distribui la alte familii nevoiaşe din municipiul Dej", a explicat primarul.

Valoarea totală a investiţiei, care a început în urmă cu 4 ani, se ridică la suma de 5 miliarde lei vechi şi a fost suportată în totalitate din bugetul local.

Primarul Dejului susţine că deja se ocupa de un nou proiect referitor la construirea mai multor locuinţe pentru tineri. "Eu am depus un proiect la Bucureşti de 60 de apartamente. Doresc ca în acest mandat să tăiem panglica la aceste locuinţe aşteptate atât de mult de tineri. Acestea se vor construi în zona Dealul Florilor", a promis Morar Costan.

 

 

Etichete
Comenteaza