Rușii bombardează 40 de orașe în Donbas. 8.000 de soldați ucraineni sunt ținuți prizonieri

Rușii bombardează 40 de orașe în Donbas. 8.000 de soldați ucraineni sunt ținuți prizonieri

Rusia încearcă să preia controlul total asupra regiunii Donbas și bombardează zeci de orașe.

Este a 92-a zi de război și forțele ruse bombardează 40 de orașe din regiunea Donbas, în estul Ucrainei. Armata rusă vrea să cucerească un obiectiv militar cheie, Severodonețk și lansează constant rachete de la marginea orașului, astfel că zona este aproape în totalitate distrusă. Rusia a trimis mii de trupe în regiune și atacă din trei părţi în încercarea de a încercui forţele ucrainene care rezistă în oraş.

De asemenea, există aproximativ 8.000 de prizonieri de război ucraineni ținuți în autoproclamatele republici Lugansk și Donețk, susținute de Rusia, a declarat joi oficialul de la Lugansk, Rodion Miroshnik, citat de agenția de presă Tass, potrivit Reuters.

„Sunt o mulțime de prizonieri. Desigur, sunt mai mulți dintre ei pe teritoriul Republicii Populare Donețk, dar avem destui și aici, iar acum numărul total este undeva în jur de 8.000. Sunt mulți și literalmente numărul crește în fiecare zi”, a spus Miroshnik.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza