S-a dat start Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj

S-a dat start Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj
Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015 a debutat oficial, vineri seara, cu sala cinematografului ‘’Florin Piersic’’ plină.

Startul festivalului s-a dat cu proiecția comediei Ashby a regizorului australian Tony McNamara, cu Mickey Rourke, Nat Wolff și Emma Roberts în rolurile principale.

"Este o ediție care ne arată cât de mult am crescut în acești șapte ani de existență. Ne încântă să avem în competiție filme foarte bune, care vor face misiunea juriului internațional dificilă. Odată cu acest an, am reușit să dezvoltăm împreună cu RIFF (Reykjavík International Film Festival) un proiect la care ținem foarte mult și prin care le dăm oportunitatea tinerilor pasionați de cinematografie să facă traininguri specializate și să se întâlnească cu profesioniști care îi pot ajuta într-o viitoare carieră în domeniu", a precizat Horațiu Dan, directorul Comedy Cluj.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a mulțumit public organizatorilor pentru contribuția pe care Comedy Cluj o are atât în proiectul Capitala Europeană a Tineretului, cât și în candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Alături de oameni de afaceri și politicieni clujeni, ziariști și cinefili, pe covorul roșu s-au aflat câțiva din invitații oficiali ai festivalului: criticul de film James Evans, membru al juriului, regizorul australian Ben Chessell, regizorul sârb Danilo Beckovic, regizorul belgian Roel Mondelaers, editorul de imagine Hristiana Kirova și Yanna Georgieva, reprezentanta companiei de distribuție filme Bankside.

Ediția din anul acesta va număra peste 200 de producții cinematografice, o mare pondere dintre acestea fiind filmele independente.

Etichete
Comenteaza