S-a împuşcat în timp ce spărgea nuci cu pistolul, în incinta aeroportului

S-a împuşcat în timp ce spărgea nuci cu pistolul, în incinta aeroportului
Un angajat al unei firme de pază s-a împuşcat pe aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca. UPDATE Reprezentanţii IPJ Cluj au confirmat incidentul, menţionând că angajatul a încălcat legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor, fiind amendat. Reprezentanţii societăţii de pază au dezminţit informaţia potrivit căreia bărbatul ar fi spart nuci cu pistolul.

Omul încerca să spargă nuci cu pistolul. Bărbatul se afla într-o gheretă din incinta aerogării când, din cauza şocurilor la care a fost supusă, arma s-a declanşat, iar agentul a fost rănit uşor în zona umărului. El a fost amendat pentru încălcarea legii privind paza obiectivelor, conform realitatea.net.

UPDATE "La data de 15 noiembrie, în incinta aeroportului s-a produs un incident în care a fost implicat un agent de securitate al societăţii private care asigură paza în perimetrul aeroportului. În jurul orei 15:30, în timp ce se afla în încăperea destinată echipei de intervenţie, agentul de securitate a manipulat în mod defectuos arma din dotare, care s-a descărcat accidental. Bărbatul era calificat profesional şi atestat ca agent de pază înarmat, iar firma de securitate avea autorizaţie de deţinere şi folosire a armelor. La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Cluj, Biroul Transporturi Aeriene, structură subordonată Inspectoratului General al Poliţiei Române. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că agentul a încălcat prevederile art. 48 din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor, fiind sancţionat cu amendă pentru uz de armă din dotare în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege", arată reprezentanţii IPJ Cluj într-un comunicat transmis presei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, bărbatul nu a fost rănit.

UPDATE (17:20) Reprezentanţii firmei Napoca Security, care asigură paza în perimetrul aeroportului Cluj-Napoca, au transmis un comunicat de presă în care dezmint faptul că incidentul s-a petrecut după ce agentul de securitate ar fi spart nuci cu pistolul.

"În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită. Este falsa si profund denigratoare afirmatia ca incidentul ar fi avut loc in imprejurarea in care agentul ar fi spart nuci cu tocul pistolului, aceasta acreditare iresponsabila determinandu-ne sa dezmintim categoric aceasta stire. (...)  Aceasta varianta nici macar nu ar putea fi plauzibila, traseul glontului executandu-se intr-o directie (suprafata podelei) care nu putea rezulta din activitatea acreditata de presa in mod speculativ, respectiv activitatea de spart nuci cu tocul pistolului", au menţionat reprezentanţii Napoca Security.

Reprezentanţii firmei menţionează că dovada faptului că incidentul nu s-a desfăşurat în contextul prezentat în mediaeste că nimeni nu a fost rănit.

"Desi este regretabil, va asiguram ca evenimentul semnalat reprezinta o exceptie, fiind primul de acest gen in activitatea societatii noastre, si cu siguranta si ultimul, aceasta imprejurare nefiind in masura sa impieteze asupra seriozitatii si profesionalismului cu care ne desfasuram activitatea de prestare a serviciilor de paza si protectie", se arată în dezminţirtea transmisă de compania amintită.

 

Comenteaza