S-a întors roboţelul Probo

S-a întors roboţelul Probo
După ce i-a învăţat pe câţiva copii cu autism să salute şi să spună “mulţumesc”, roboţelul belgian a venit din nou la Cluj cu mai multe posibilităţi.

Asociaţia Autism Transilvania (AAT) găzduieşte din nou "vizita" lui Probo, după ce a mai poposit la ei pentru câteva zile, în ianuarie. "Micuţii care au interacţionat cu Probo atunci au ajuns să salute şi să spună «mulţumesc» chiar şi după plecarea lui, aşa că ne-am gândit că ar fi bine să extindem aceste experimente şi să încercăm să îl ţinem mai mult la noi, de aceea el va sta la noi două sau trei săptămâni", a declarat Cristina Pop, psiholog la AAT.

"Acum vom încerca mai multe lucruri cu copii. Pe lângă învăţarea unor abilităţi sociale, ei vor învăţa să ceară ajutor, să pună întrebări, salutul, stabilirea contactului vizual şi, mai mult, ei vor reuşi să identifice o emoţie într-o situaţie specifică", a precizat Pop. În momentul de faţă sunt înscrişi la AAT 45 de copii care beneficiază de serviciile specialiştilor.

La studiile cu Probo sunt înscrişi 17 dintre ei, plus şapte dintre fraţii copiilor cu autism. La vizita roboţelului din luna ianuarie, au interacţionat cu el patru copii. Părinţii care au copii cu autism şi nu s-au înscris în asociaţie pot să contacteze reprezentanţii AAT (str. Zizinului nr. 4) pentru ca micuţii lor să aibă parte de tratament în această perioadă. "Prevalenţa în lume a cazurilor de autism e unu la o sută de copii, dar în România nu au fost făcute statistici", a precizat Cristina Pop.

 

Comenteaza