S-a stins Johnny Răducanu

S-a stins Johnny Răducanu
Cunoscutul interpret de jazz Johnny Răducanu a murit ieri, la vârsta de 79 de ani. Numeroşi artişti români şi-au manifestat aprecierea pentru artist şi regretul pentru pierderea suferită. Johnny Răducanu a decedat ieri, în urma unui stop cardio-respirator survenit în garsoniera sa din Bucureşti.

Artistul a efectuat studii muzicale la Cluj - la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", şi la Iaşi, urmate de studii la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti. Johnny Răducanu a putut fi văzut în ultimii ani la Cluj, în cadrul a diferite spectacole, în duet cu Teodora Enache, respectiv cu Ion Caramitru. "Spectacolul-recital al Teatrului Naţional din Bucureşti, «Dialoguri şi fantezii în jazz» (avându-i protagonişti pe Johnny Răducanu şi Ion Caramitru) este încă viu în memoria miilor de spectatori din ţară şi din străinătate, care au avut şansa să-l asculte şi să-l vadă "pe viu" pe acest artist unic al vieţii muzicale româneşti. Johnny Răducanu a fost nu doar un artist, ci şi o conştiinţă vie şi dreaptă a timpurilor noastre, un om care a simţit acut ce se întâmplă în jurul lui şi a ştiut să comenteze, în felul lui ironic şi acid, istoria contemporană şi pe actorii ei", au precizatreprezentanţii Teatrului Naţional din Bucureşti într-un mesaj postat pe site-ul instituţiei.

Cariera muzicală a lui Johnny Răducanu, de aproximativ 60 de ani, a cuprins interpretări alături de nume cunoscute din domeniul muzical şi numeroase albume de muzică jazz.

 

Comenteaza