Video Foto S-au deschis terasele la Cluj

Ziua de luni, 1 iunie, a venit cu un al doilea val de relaxări în România, după cel de la 15 mai, între care şi deschiderea teraselor. Deşi măsura vine cu un set de reguli, proprietarii de localuri s-au grăbit să scoată mesele şi umbrele de soare în stradă încă de duminică noaptea. 

La Cluj-Napoca, Bulevardul Eroilor, Piaţa Unirii şi Piaţa Muzeului erau pline de terase, în ciuda vremii mohorâte şi reci. Ba mai mult, la prânz, mai multe mese erau ocupate de persoane de toate vârstele cărora le era dor de o cafea sau de o bere în oraş. Socializarea le-a lipsit multora în perioada de izolare. 

Reguli la terase 

La terasă, un angajat al localului te va conduce la masă şi îţi va face un triaj observaţional. Aceasta înseamnă că personalul terasei va trebui să detecteze eventuale simptome respiratorii vizibile, caz în care vei fi rugat să părăseşti incinta.

La masă vei sta cu cel mult alte trei persoane, dacă nu sunteţi membri ai aceleiaşi familii, la o distanţă de 1,5 m între voi. Excepţie vor face cazurile în care vei merge cu membrii familiei, persoane cu care să locuieşti în aceeaşi casă. La final, recomandarea este să plătiţi cu cardul. 

Totodată, nu vei putea muta meniuri, solniţe, oliviere şi alte obiecte de la o masă la alta, acestea urmând să fie dezinfectate imediat după plecarea clienţilor de la masă. Consumul de alimente în picioare este, de asemenea, interzis, iar între mese trebuie să existe o distanţă de minimum 2 m. Personalul care te serveşte va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi folosite şi la pregătirea mesei. 

Personalul terasei îţi va pune la dispoziţie geluri dezinfectante pentru mâini, atât la intrare, cât şi la toalete, urmând să te informeze despre modul în care să le utilizezi, dar şi despre regulile de igienă şi de distanţare fizică.  De altfel, toate spaţiile și suprafeţele unde au acces clienţii vor trebui curăţate şi dezinfectate cu substanţe biocide avizate, la fel şi ustensilele utilizate în timpul mesei. 

Pentru a facilita accesul pe terase, proprietarii te-ar putea ajuta cu anumite semnalizări şi mesaje. La fel, în măsura posibilităţilor, îţi vor crea circuite cu sens unic înspre şi dinspre toalete. Şi dacă te întrebi ce date personale vei avea de furnizat la rezervare, să ştii că un număr de telefon valid, la care să poţi fi contactat în caz de nevoie, alături de prenumele tău (sau chiar iniţiala), vor fi suficiente. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza