S-au răzgândit: Arhiva Institutului de Folclor, la dispoziţia publicului larg

S-au răzgândit: Arhiva Institutului de Folclor, la dispoziţia publicului larg
Insitutul de Folclor a anunţat astăzi finalizarea proiectului E-Arhiva, prin care se trece pe material digital patrimoniul Institutului de Folclor Cluj, din cadrul Academiei Române.
 „Este un proiect similar cu realizarea bibliotecilor virtuale, prin care se tranferă date în mediul virtual”, a explicat Ioan Cuceu, directorul Institutului şi coordonator al proiectului.

Instituţia are în patrimoniu materiale etnografice culese de-a lungul deceniilor din toate zonele ţării, inclusiv din Basarabia, Transnistria şi Bucovina de Nord. Cercetătorii urmează să transfere pe suport digital 750.000 de documente, 2.700 benzi magnetice şi 1.000 de casete audio, precum şi 3.000 de fotografii şi negative. Proiectul are o perioadă de implementare de 6 luni şi se derulează între 30 iunie şi 29 decembrie 2010. Valoarea totală a acestuia este de 288.876 lei şi a fost co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională în calitate de Organism Intermediar pentru Axa prioritară 2 - "Cercetare, Dezvoltare Tehnologică şi Inovare pentru Competitivitate".
Comenteaza