Sabin Mircea Rus răspunde acuzaţiilor grave făcute la adresa Operei clujene

Sabin Mircea Rus răspunde acuzaţiilor grave făcute la adresa Operei clujene
După ce în decursul zilei de luni a fost făcut public un memoriu al unor angajaţi de la Opera Naţională din Cluj care aduceau acuzaţii grave la adresa conducerii operei, responsabilul pentru relaţii publice, Sabin Mircea Rus a răspuns anonimilor care au trimis memoriulul.

Conform declaraţiei lui Sbin Mircea Rus, atât cei doi lideri ai Sindicatului Transilvania Art, Barbul Mihai şi Bivol Vadim, dar şi şefii de compartiment care au fost întrebaţi, Daniela Chişbora, Cornel Felecan şi Gabriel Butaru, nu au cunoştinţă despre memoriul la care fac referire articolele postate online, iar conducerea Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca nu comentează afirmaţiile făcute în conţinutul acestor materiale.

„Întrucât, însă, aceste afirmaţii false şi tendenţioase vin în debutul stagiunii, în condiţiile în care instituţia noastră se afla într-un trend evident ascendent, atât din perspectiva imaginii cât şi din cea a programului artistic, producându-ne un regretabil deserviciu, ce afectează rezultatele eforturilor personalului nostru, credem că aceste acţiuni vin din partea unor persoane rău intenţionate şi în consecinţă dorim să le identificăm", a spus Mircea Rus.

În memoriul publicat de clujtoday.ro se spune că şefii operei fac angajări discreţionar, fără să organizeze concursuri pe posturi, aşa cum cere legea, şi că angajaţii nu au primit onorariu pentru super-spectacolul Aida, din centrul oraşului, programat în cadrul Zilelor Clujului. De asemenea, se mai subliniază că sâmbătă angajaţii au intrat în grevă şi au refuzat să plece la un spectacol până nu şi-au încasat onorariile.

Angajaţii spun că vor semnala DNA şi că au probe pe care nu vor să le publice în presă, ci le vor înmâna doar procurorilor.

 

Comenteaza