"David reprofilează-te! Fii contabil" / Salariul contabilei șefe de la Canotaj, căreia Elisabeta Lipă i-a oferit un premiu de 162.400 EUR, nu e de 600 EUR, ci de 2.400 EUR

"David reprofilează-te! Fii contabil" / Salariul contabilei șefe de la Canotaj, căreia Elisabeta Lipă i-a oferit un premiu de 162.400 EUR, nu e de 600 EUR, ci de 2.400 EUR
| Foto: sursa - https://stiribrailene.net

Fostul ministrul Eduard Novak acuză că secretarul general şi contabilul şef de la FR Canotaj au primit după JO premii mai mari decât David Popovici. 

Mai exact, vestea că tocmai contabila șefă a Federației de Canotaj urmează să fie premiată cu 162.400 de euro de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) pentru medaliile obținute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris, a bulversat lumea sportului. 

"Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) și Petrescu Roxana (contabilul șef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obținut de Daniel Popovici", a transmite Eduard Novak. 

Drept reacţie Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, i-a transmis acestuia, tot pe Facebook faptul că "personalul din federații care lucrează timp de patru ani pentru salarii lunare medii de 600 de euro - echivalentul în lei - primește o recunoaștere meritată a nivelului de implicare prin care generează cadrul optim de pregătire a performanțelor cu care ajungem cu toții să ne mândrim în cea mai importantă competiție la nivel internațional". 

DeFapt.ro a aflat că Roxana Petrescu figurează ca angajată la alte două federații sportive: Federația Română de Kempo și Federația Română de Sambo. Anul trecut, mai încasa încă un salariu și de la Federația Română de Yachting, aceasta având venituri lunare în 2023 nu de 600 EUR, ci de 2.400 EUR. Ultima declarație de avere a Roxanei Petrescu arată că, pentru funcția de contabil șef al Federației Române de Canotaj, este remunerată anual cu suma de 85.161 lei. Adică puțin peste 7.000 lei lunar.

În paralel lucrează ca economist și la Federația Română de Kempo, de unde a încasat anul trecut aproximativ 40.000 lei. Alți 20.000 lei i-a primit tot pentru funcția de economist de la Federația Română de Sambo. În total 145.000 de lei de la cele trei federații. Roxana Petrescu a trecut în paralel și pe la Federația Română de Yachting, conform declarației de avere depuse în vara anului 2023, mai scrie sursa citată. 

Românii care au scris comentarii pe contul de Facebook al Elisabetei Lipă se intreabă dacă dânsa consideră moral faptul ca sportivi precum Popovici să nu aibă bazine de antrenament, în timp ce oameni care nu au contrebuit la performanţa acestuia să câştige mai mulţi bani decât sportivul. "Mereu când apare o speță de genul ăsta, invocați o lege făcută de voi pentru voi. Aici nu e vorba de legalitate ci de moralitate. Băiatul ăsta, David Popovici, nu are unde să se antreneze și voi îngropați în bani niște oameni care nu cred ca au contribuit cu nimic la perfermantele sale. Să vă fie rușine, doamna viitor parlamentar", a fost unul dintre comentariile celor dezamăgiţi de cazul premiilor oferite după JO. 

- Incredibil!! Iar copiii legitimati la cluburi sportive nu isi primesc nici in zi de azi un nenorocit de voucher de 150 lei lunar, lege ce nu se aplica din 2022. De ce nu se aplica legea si in cazul lor? Jenant pt toti cei de la guvernare si alte autoritati sportive!! Sa va fie rusine!!
- Dacă ceea ce spune fostul ministru este adevărat o fi el legal dar moral nu este în niciun caz pentru că nimeni nu a luptat și nu s a antrenat atât cât au luptat s au antrenat acești sportivi să vă fie rușine...
- E rusine mare sa lucrezi pe 600 de euro, nu? Sa vedem ce parere au cei aproape doua milioane de romani care lucreaza pe salariul minim in momentul asta. Oamenii aia nu primesc echivalentul unei case la fiecare patru ani. Azi ati lepadat complet haina de campioana si ati imbracat mantaua de pesedista.

- Nimic nu justifică faptul că un funcționar primește mai mult decât sportivul care face performanță!
- Ce medalie a obținut contabilul? Efortul lui care a fost? A participat activiv și a făcut niște plăti?   dacă aveți un post de contabil as vrea și eu. Se câștigă bine... David reprofileaza-te fii contabil- asa ca nu ai bazin unde sa te antrenezi și la final vei ieși mai câștigat!, i-au mai scris românii Elisabetei Lipă!

Comenteaza