Salvat de pălăria de cowboy, după ce a primit o ladă în cap

Salvat de pălăria de cowboy, după ce a primit o ladă în cap
“A fost norocul 100 al vieţii mele”, declară, fericită, una din victime.

Vineri, 21 august, în jurul orei 18.00, Braşoveanu R. în vârstă de 69 de ani, Mircea R., de 38 de ani şi Sara, fetiţa celui de-al doilea, în vârstă de 3 ani, cu toţii membri ai unei familii de romi din Cordoş îşi făceau cumpărăturile, într-o alimentară aflată la intersecţia străzilor Corneliu Coposu şi Sibiului din cartierul Dâmbu-Rotund.

"Am intrat în alimentară, mi-am cumpărat necesarul pentru casă, iar în timpul acesta tata a ieşit mai repede, după ce-a plătit o apă plată, un suc şi un kil şi jumate de caise. Imediat, în timp ce tata mă aştepta în curte, a ieşit patronul magazinului, împreună cu doi angajaţi, cu o bâtă de baseball şi o ladă goală de bere în mâini. L-a lovit pe tata în cap cu lada, iar acesta a căzut imediat, ca secerat, la pământ. Eu, imediat după ce-am plătit şi mi-am scos bonul - de 64,50 lei, pe care-l mai păstrez - am ieşit din magazin să-l întreb pe patron de ce-l loveşte pe tata. Iar în momentul când l-am ridicat pe tata de pe jos, patronul mi-a tras una cu bâta, atingându-mă în cap şi în ochi. Apoi, la faţa locului s-au strâns şi oamenii din cartier, în timp ce patronul ne tot înjura că noi ţiganii tot venim şi furăm de la el", arată Mircea.

Intervine în discuţie şi tatăl său, Braşoveanu, care atrage de la început privirile prin pălăria lui de cowboy. Ne spune că e confecţionată din fetru, fiind adusă personal cu câţiva ani în urmă de la Budapesta şi reprezintă mândria "ţiganilor româneşti", "breasla" din care face parte.

Mărturiseşte, cu nedisimulată mândrie, că superba pălărie l-a salvat, practic, de la moarte. Ne-o prezintă ca pe un trofeu şi-i admirăm tăietura - de fapt urma lăzii de bere ce-a poposit, vineri, în capul său.

"E inacceptabil să ne acuze de furt, mai ales că păstrăm amândoi bonurile pentru ce-am cumpărat din magazin. Eu am o chitanţă pentru marfă în valoare de 10,50 lei şi nu înţeleg în ruptul capului ce s-a întâmplat. Îi facem plângere penală la poliţie, domnului Ioan, pentru că m-a făcut hoţ, fără să-mi demonstreze acest lucru, apoi m-a lovit în cap. Şi la Tribunal îl dau şi Tribunalul va rezolva problema! E o jignire foarte mare pentru noi, cea de furt, fiindcă noi suntem o familie de vază printre romi şi eu sunt un om respectat!" mai arată acesta.

Braşoveanu, bărbatul salvat de pălărie, poate fi considerat, într-adevăr, norocos. S-a ales de pe urma loviturii în cap doar cu un cucui, astfel că legiştii i-au emis un certificat în care îi recomandă 2-3 zile de îngrijiri medicale. În schimb Mircea va mai trebui să colinde câteva clinici, pentru explorări amănunţite, urmând a se întoarce după aceea la IML, fiind suspect de fractura pometelui şi a piciorului.

"Persoanele implicate în acel eveniment din data de 21 august sunt cercetate pentru mai multe fapte penale. Astfel, patronul alimentarei este cercetat pentru lovire, alte violenţe şi ameninţare,  iar persoana care a reclamat lovirea este cercetată pentru tentativă de furt. Întrucât, momentan, cercetările sunt în curs, nu putem furniza informaţii suplimentare", au declarat pentru Ziua de Cluj reprezentanţii IPJ Cluj.

Comenteaza