Salvator și în timpul liber: Un pompier clujean și-a salvat prietenul din foc

Salvator și în timpul liber: Un pompier clujean și-a salvat prietenul din foc
| Foto: isu cluj

Într-o dimineață plină de peripeții, destinul unui tânăr a fost schimbat datorită vitejiei și devotamentului prietenului său, Adrian Căpușan, pompier la Detașamentului 2 Cluj-Napoca al ISU Cluj.

Într-o excursie planificată pentru a se bucura de natură pe malul unui lac din comuna Ciurila, Adrian și prietenii săi au fost martorii unui incident terifiant. În timpul somnului în corturi, un incendiu neașteptat a izbucnit în cortul vecinului lor, punând în pericol viețile celor de acolo.

Fără să ezite, Adrian a acționat rapid, trezindu-se la strigătele de ajutor ale prietenilor săi. Într-un act de curaj și stăpânire de sine, Adrian și-a expus propria siguranță pentru a-și salva prietenul care suferea de intoxicare cu fum. Cu ajutorul altor doi prieteni, au reușit să stingă focul și să-l scoată pe Petrișor afară, iar apoi au asigurat asistența medicală de urgență.

"Adrian, împreună cu Daniel, Petrișor și Adi, s-a hotărât să facă o nouă excursie în natură și să-și încerce norocul pe lacul din comuna Ciurila. Și-au pregătit cele necesare, urmând ca noaptea să doarmă în corturi. Nu e prima ieșire de acest fel, însă ce au trăit de această dată, cu siguranță, va rămâne în memoria tuturor. Cu puțin timp înainte de răsărit, Adrian a fost trezit de strigătele disperate ale lui Adi, aflat în cortul din vecinătate.

-Băieți! Trezirea! Arde! Repede afară! Petrișor e înăuntru.

-Adrian, trebuie să faci ceva! Petrișor nu mai poate să respire, trebuie să-l salvăm!

-Intru după el! Adi, Daniel luați gălețile și aduceți cât mai multă apă. Il scot și sun la 112, avem nevoie de ajutor.

În doar câteva secunde, după ce le-a spus prietenilor ce să facă, Adrian nu a stat pe gânduri și a intrat în cort, l-a găsit pe prietenul său și l-a tras afară. Cei trei băieți au acționat să stingă incendiul. Totul s-a petrecut foarte repede, iar în scurt timp pompierii de la Turda și o ambulanță au ajuns imediat pe malul lacului", au relatat cei de la ISU Cluj.

Petrișor, prietenul lui Adrian, care s-a intoxicat cu fum se află internat la un spital din Cluj-Napoca și se simte bine. În momentul izbucnirii focului în cort, Adrian nu s-a mai gândit la meseria de pompier, ci a sărit pur și simplu în ajutorul prietenului său.

"Am vorbit cu el, e la spital la Cluj-Napoca. E bine, asta contează cel mai mult. S-a intoxicat și mi-am făcut griji pentru el, deoarece știu că suferă de o afecțiune respiratorie. Mi-am păstrat calmul pentru că era esențial. Focul s-a extins extrem de rapid la cort și a pornit de la o pătură care, cel mai probabil, a intrat în contact cu aparatul lor de încălzit. Îmi place să ajut, de aceea m-am și înscris la pompieri ca soldat, dar în acel moment nu m-am gândit în mod direct la meseria noastră. Pur și simplu am sărit să îmi salvez prietenul, cum ar fi făcut oricine”, a mărturisit Adrian.

Un incendiu respectiv s-a produs, sâmbătă dimineață, 30 martie, la un cort de camping amplasat în apropierea lacului din comuna Ciurila.

Pompierii din Turda au intervenit, sâmbătă dimineață, 30 martie, pentru a stinge un incendiu care s-a manifestat la un cort de camping, pentru două persoane, amplasat în apropierea lacului din comuna Ciurila.

Comenteaza