Salvatori de la Roşia Montană la Râmnicelu VIDEO

Salvatori de la Roşia Montană la Râmnicelu VIDEO
Un număr de 40 de roşieni luptă din această dimineaţă cu troienele de zăpadă care au acoperit satul din Buzău, grav afectat de ultimele ninsori.

Salvatorii fac parte din Sindicatul "Viitorul mineritului" de la Roşia Montană. "Am văzut la televizor ce necazuri au anumite zone ale ţării din cauza zăpezilor, apoi am aflat că un grup de pompieri voluntari au plecat să ajute la Buzău, aşa că am decis să ne mobilizăm şi să dăm şi noi o mână de ajutor", a explicat Cristian Albu, liderul sindicatului. . "Am venit cu o maşină de teren şi 3 microbuze de la Roşia Montană Gold Corporation, compania unde lucrăm. Am donat fiecare din noi nişte bani, am mai luat din cotizaţiile de la sindicat şi am cumpărat 2.000 de pâini, 600 de litri de apă minerală, şi 800 de conserve", a explicat Albu.

Oamenii au primit liber de la compania angajatoare, iar convoiul a plecat de la Roşia Montană lui la 17.30 şi au ajuns în satul sinistrat în dimineaţa zilei următoare. Locuinţele izolate din cauza zăpezii se află în capătul satului, aşa încât roşienii au mult de trudit până la eliberarea drumurilor de troienele de zăpadă.

Comenteaza