Salvatori din Roşia Montană pentru sinistraţii din Moldova

Salvatori din Roşia Montană pentru sinistraţii din Moldova
Locuitorii năpăstuiţi de zăpezi dintr-un sat din Buzău au primit o mână de ajutor de la Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montană.

40 de roşieni şi-au donat contribuţiile la sindicat, au cumpărat alimente şi apă, au primit maşini de la compania minieră Roşia Montană Gold Corporation şi toată ziua de marţi au înlăturat zăpada din satul Râmnicelu ca să poată ajunge la sinistraţi. "Am auzit de necazurile cu zăpada de la televizor, apoi am aflat că pompierii voluntari din Abrud au mers să ajute în Buzău. Ne-am mobilizat să facem şi noi asta. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Tot satul e îngropat sub zăpada de un metru şi jumătate", a relatat Cristian Albu, liderul sindicatului.

Salvatorii din Apuseni trudeau ieri la eliberarea drumurilor de zăpadă, cu sprijinul localnicilor şi al autorităţilor locale. "Am venit cu o maşină de teren şi cu trei microbuze de la Roşia Montană Gold Corporation, compania unde lucrăm. Am donat fiecare dintre noi nişte bani, am mai luat din cotizaţiile de la sindicat şi am cumpărat 2.000 de pâini, 600 de litri de apă minerală, şi 800 de conserve", a explicat Albu. Oamenii au primit liber de la compania angajatoare, iar convoiul a plecat de la Roşia Montană luni, la 17:30, şi au ajuns în satul sinistrat în dimineaţa zilei următoare. Locuinţele izolate din cauza zăpezii se află în capătul satului, aşa încât roşienii au avut mult de trudit până la eliberarea drumurilor de troienele de zăpadă.

Râmnicelu este una dintre cele trei localităţi din judeţul Buzău în care a fost instituită starea de alertă până joi, 16 februarie, la ora 12:00, alături de Bisoca şi Puieţi. Potrivit autorităţilor locale, utilajele de deszăpezire nu sunt destul de multe şi nu mai sunt resurse pentru achiziţionarea de combustibil. "Nu a mai venit nimeni cu ajutoare aici, suntem singurii. Dacă va fi nevoie, vom mai aduce produse şi vom mai da o mână de ajutor", a precizat Cristian Albu.

 

 

Comenteaza