Sâmbătă cu de toate în traficul din Cluj. Soferi băuți la volan, fără permis, cu mașini furate sau neasigurate. Mai mulți bărbați, reținuți

Sâmbătă cu de toate în traficul din Cluj. Soferi băuți la volan, fără permis, cu mașini furate sau neasigurate. Mai mulți bărbați, reținuți

Unii șoferi nu se lasă în Cluj și comit deodată mai multe ilegalități grave când aleg să conducă o mașină.

A fost un început de weekend de foc pentru polițiștii clujeni, care au depista mai multe nereguli în trafic.

Beat, fără permis și cu mașina furată pe străzile din Cluj

„Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 27 de ani, din comuna Suatu, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

În fapt, la data de 16 martie a.c, în jurul orei 03.00, ar fi sustras un autoturism din curtea unui imobil din localitatea Suatu, pe care l-ar fi condus până în localitatea Sânicoara, unde a fost depistat de polițiști.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, la testarea cu aparatul etilotest a reieșit o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind condus și predat reprezentaților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă”, a transmis IPJ Cluj într-un comunicat.

Combo: beat și cu permisul suspendat

„La data de 16 martie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din comuna Buza, care se deplasa pe un drum comunal.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

Testarea alcoolscopică a acestuia a indicat o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind condus și predat reprezentaților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă”, a mai transmis IPJ Cluj.

3 în 1. Beat la volan, fără permis și cu mașină furată

„Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 23 de ani, din comuna Aghireșu, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

În fapt, la data de 16 martie, a.c, în jurul orei 22.00, aflându-se în localitatea Aghireșu - Fabrici, ar fi sustras un autovehicul care se afla neasigurat, pe care l-ar fi condus până la ieșirea din localitate.

La scurt timp, acesta a fost depistat de către polițiști în afara autovehiculului.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezența a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, a reieșit o concentrație de 0,34 alcool pur în aerul expirat”, a mai precizat IPJ Cluj.

Alcoolul l-a „condus” în gard în centrul Clujului

„La data de 16 martie a.c., în jurul orei 02.10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au identificat un tânăr de 23 ani, din județul Maramureș, implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe strada Unirii, din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că tânărul ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, acroșând un alt autovehicul parcat, oprindu-se într-un gard metalic.

Testarea alcoolscopică a acestuia a indicat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit ca acesta se afla sub măsura controlului judiciar pentru infracțiuni la regimul substanțelor psihoactive.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind condus și predat reprezentaților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă”, se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

Comenteaza