Sărbătoare în centrul Clujului. Iluminatul de sărbători, inaugurat oficial VIDEO

Sărbătoare în centrul Clujului. Iluminatul de sărbători, inaugurat oficial VIDEO
Iluminatul de sărbători din Cluj-Napoca a fost inaugurat în această seară, puţin după ora 19.

Momentul când s-au aprins luminile în bradul de mari dimensiuni din Piaţa Unirii dar şi de pe străzile din centru şi nu numai a fost prezentat de primarul Emil Boc, care a urcat pe scenă alături de mai mulţi copii care au oferit un moment artistic, fiind invitaţi apoi pe scenă toţi copii prezenţi.

„I-am pregătit lui Moş Nicolae mai multe surprize ca şi el să aibă surprize pentru noi. Îl aşteptăm noi toţi clujenii, mai mari sau mai mici să deschiem iluminatul de Sărbători şi de asemenea în seara pentru a ne încânta cu vocea sa admirabilă, într-un concert extraordinar de colinde, este prezent Ducu Bertzi", a transmis Emil Boc audienţei.

Edilul a urcat pe scena amenajată în Piaţa Unirii alături de copii şi a numărat invers de la 10 la 0, după care luminiţele din bradul de lângă scenă dar şi de pe restul străzilor din centru s-au aprins.

În Piaţa Unirii au fost prezente câteva sute de persoane.

Anterior inaugurării iluminatului public, mai mulţi clujeni au lansat lampinioane aprinse spre cer, din preajma patinoarului din centru.

Vezi AICI o GALERIE FOTO de la eveniment.

Primăria a cheltuit anul acesta aproape 900 de mii de lei pentru iluminatul de sărbători, dar a beneficiat şi de o sponsorizare de 150.000 de lei din partea firmei care se ocupă de instalaţiile luminoase. Pentru prima dată, decoraţiunile festive au fost extinse şi pe străzile Traian Vuia, Muncii şi Mehedinţi. În tot oraşul sunt 25 de zone cu brazi împodobiţi de Crăciun. Primăria susţine că iluminatul festiv este integral asigurat cu instalaţii pe bază de leduri, care asigură o economie la factura de curent. Luminile vor fi stinse pe 24 ianuarie.

Comenteaza