Scafandrii din Cluj și alte județe au folosit detectoare bazate pe inteligență artificială pentru a căuta o femeie înecată într-un baraj

Scafandrii din Cluj și alte județe au folosit detectoare bazate pe inteligență artificială pentru a căuta o femeie înecată într-un baraj
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: umbrela-strategică.ro

Salvamontiştii au găsit, marţi, trupul femeii care s-a înecat într-un baraj de pe râul Olt în urmă cu aproximativ două săptămâni. Scafandrii clujeni au participat la misiunea de căutare.

Salvamontişti-scafandri din judeţele Cluj şi Gorj au intervenit, marţi, cu detectoare bazate pe inteligenţă artificială, pentru căutarea şi recuperarea unei femei înecate într-un baraj de pe râul Olt.

"Persoana a fost găsită de colegii de la Salvamont Gorj. Imediat va începe procedura de extragere din mediul acvatic şi ulterior victima fi predată IML. Aceasta fost găsită în zona grătarelor hidrocentralei, la turbina nr. 2", a precizat Salvamont România, conform Agerpres.

De aproape două săptămâni, o femeie s-a înecat într-un baraj de pe râul Olt, iar mai mulți salvamonțiști-scafandrii, inclusiv din Cluj, au participat la misiunea de căutare.

"În aceste zile, în localitatea Brezoi din judeţul Vâlcea se desfăşoară lucrările Conferinţei Naţionale Salvamont România, acţiune la care sunt prezenţi salvamontişti din toate cele 25 de judeţe cu zonă montană din ţara noastră. Întrucât de aproape două săptămâni, într-unul din barajele de pe râul Olt din apropierea localităţii există o persoană înecată ce nu a fost găsită în urma tuturor căutărilor desfăşurate, salvamontiştii au decis să răspundă apelului transmis de familie şi să intervină astăzi pentru căutarea şi recuperarea persoanei", a mai precizat sursa citată.

Salvamontiştii au folosit cele mai performante detectoare din lume pentru găsirea sub apă a persoanei dispărute, detectoare bazate pe inteligenţa artificială.

Comenteaza