Scandal pe blocurile ANL din Mănăştur VIDEO

Scandal pe blocurile ANL din Mănăştur VIDEO
Chiriaşii din blocurile ANL din Cluj Napoca acuza primăria că nu respectă legea. Acestia sunt nemultumiţi că nu pot să cumpere apartamentele în care locuiesc, pentru că terenul unde este construit imobilul nu este întabulat de Primărie. Mai mult decat atat chiriasii cu varsta de peste 35 de ani vor trebui sa scoata din buzunare lunar, de cinci ori mai mult decat pana acum. Acestia spun ca pentru rezolvarea situatie sunt hotarati sa merga chiar si in instanta. Reprezentantii primariei declară insa ca nu fac decat sa respecte legislatia in vigoare.

Chiriaşii cu vârsta de peste 35 de ani ai blocului ANL de pe Calea Floreşti sunt nemulţumiţi atât de mărirea chiriei de la 97 de lei la 560 cât şi de faptul că nu pot să cumpere apartamentele în care locuiesc pentru că terenul unde se află imobilul nu este întăbulat.

"Ceea ce nu ştiam noi este că se va mări chiria cu peste 550% în condiţiile date, ceea ce pe noi ne nemultumeşte. Am solicitat Primăriei un răspuns, evident refuzul a fost categoric. Terenul nu este întabulat, blocul nici atât, ei spun că trebuie să facă doar apartamentarea dar noi am făcut cercetări la Cadastru, la Cartea Funciară, iar documentele spun că terenul nu este întabulat, avema ici hârtiile care arată că este vorba de teren verde şi alei de peste 17.800 de metri pătraţi", spune unul dintre chiriaşi, Mihaela Turcu.

Reprezentanţii primăriei Cluj spun însă că fac demersurile necesare pentru ca apartamentele să poată fi scoase la vanzare iî timp ce majorarea chiriei s-a aplicat conform legislaţiei în vigoare.

"Conform legislatiei in vigoare privind blocurile ANL ocupantii de apartamente care implinesc peste 35 de ani, inceteaza sa mai fie sub protectia acestei legi, de la o chirie modica garantata si stabilita de stat, se aplica tarifeel aplicabile pentru cei care au trecut de 35 de ani. 25.42 musca 26.55 in acest moment la Cluj Napoca apartamentele nu sunt oficial de vanzare, dar se fac demersurile pentru a pregati aceste apartamente pt a putea fi vandute", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Chiriaşii blocului ANL spun că sunt hotărâţi ca în cazul cazul nerezolvării situaţiei, să acţioneze primaăia municipiului Cluj-Napoca, în instanţă.

Comenteaza