Scandal pe fonduri europene, la Huedin VIDEO

Scandal pe fonduri europene, la Huedin VIDEO
Firma care a câştigat licitaţia pentru modernizarea unui drum şi introducerea canalizării într-o comună este acuzată că nu şi-a plătit colaboratorii de mai bine de jumătate de an. Oamenii au protestat astăzi în faţa primăriei şi sunt decişi să blocheze drumul spre comună dacă nu-şi vor primi banii.

Lucrările la drumul spre Vişag şi la canalizarea din comuna Săcuieu au demarat în urmă cu trei ani. Valoarea totală a proiectului se ridică la 2,5 milioane de euro, bani europeni, iar licitaţia pentru realizarea lucrărilor a fost câştigată de o firmă din Satu Mare. O parte dintre colaboratorii societăţii acuză firma sătmăreană că nu i-a plătit pentru munca prestată. În total este vorba de 1,7 milioane de lei. Oamenii au ieşit astăzi în stradă în faţa primăriei.

"Am lucrat cu trei maşini şi după aia m-au cooptat să merg şi ca maistru, am fost şi ca maistru 4 luni de zile. Nici un leu nu mi-o dat, nici ca maistru, ca angajat. Cât aveţi de încasat de la ei? Un miliard jumătate în bani vechi. Firma mea şi eu, plus ca maistru, tot laolaltă", spune Dorel Molnar, păgubit.

"Am lucrat trei luni de zile, aveam de încasat 327 de milioane, n-am încasat nici un leu. Am mai adus din Morlaca cinci băieţi, care au lucrat ca şi necalificaţi, n-au încasat absolut nici un leu. Şi îi păcat. Au muncit, au pus mâncare la ei, au pierdut timpul, câte 10-12 ore pe zi, toamna târziu, frig, n-au încasat nici un leu", spune un alt păgubit, Ioan Cortea.

Oamenii acuză faptul că banii au fost viraţi de primărie către firma câştigătoare, dar aceasta refuză să-i plătească.

Reprezentanţii primăriei nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia. Angajaţii spun că primarul este plecat cu treburi la Cluj, iar de fiecare dată când am încercat să îl sunăm a avut telefonul închis. Conducerea firmei din Satu Mare nu a putut fi contactată pentru a răspunde acuzaţiilor .

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza