Scandalul imnului de la hochei, dezbătut la REALITATEA TV Cluj

Scandalul imnului de la hochei, dezbătut la REALITATEA TV Cluj
Reacţia deputatului Mate Andras Levente, preşedintele UDMR Cluj, de a nu condamna incidentul în care hocheiştii de la naţionala de hochei a României au cântat imnul Ţinutului Secuiesc, a fost criticată aseară la ediţia specială a emisiunii Clujul în Realitate.

"Domnul Mate a aplaudat reacţia sportivilor noştri, nu a condamnat gestul acestora. Eu ştiam că liderii UDMR Cluj sunt nişte oameni aşezaţi. Mă sperie această atitudine a reprezentanţilor comunităţii maghiare la Cluj", a declarat Rareş Bogdan, directorul cotidianului ZIUA de CLUJ. În declaraţia cu pricina, deputatul clujean a spus că faptul că hocheiştii au intonat imnul Ţinutului Secuiesc "nu reprezintă absolut nici o problemă" şi că "în privinţa imnului de stat, indiferent despre ce imn e vorba, că e al României, al Ungariei sau al Franţei, trebuie să i se acorde respectul cuvenit".

Gestul sportivilor a fost dezaprobat şi de Titus Crăciun, redactorul-şef al ziarului ZIUA de CLUJ, celălalt invitat al emisiunii moderate de Ciprian Aron. "Atitudinea aceasta a depăşit orice limită a decenţei, pentru că dacă nu voiau să intoneze imnul ţării pe care o reprezintă puteau măcar să tacă atunci când se cânta imnul echipei rivale", a apreciat Titus Crăciun. Un alt detaliu important adus în discuţie în acest context a fost şi faptul că majoritatea celor care practică acest sport în România provin din Secuime. "Acolo, asemenea gesturi sunt la ordinea zilei", a spus Crăciun. A fost amintit în cadrul discuţiilor şi incidentul petrecut cu puţin timp înainte de meciul în discuţie, când un tânăr hocheist român a fost bătut în vestiare de colegii săi maghiari. "Mă întreb ce face SRI, dacă urmăreşte telefoanele jurnaliştilor sau investighează cazuri de acest fel", a mai remarcat Rareş Bogdan.

 

 

Comenteaza