Scena Naşterii Domnului, reprodusă de Crăciun în Piaţa Unirii, cu manechine şi oi vii

Scena Naşterii Domnului, reprodusă de Crăciun în Piaţa Unirii, cu manechine şi oi vii
Scena de 5x4 metri va fi montată pe un podium lângă bradul din Piaţa Unirii şi va conţine ieslea cu fân, ţarcul pentru animale, pereţii din lemn de răşinoase şi acoperişul din stuf.
Sfânta Fecioară Maria, Iosif, Isus – aşezat în ieslea cu fân, cei trei magi, care aduc smirnă, aur şi tămâie, Îngerul, şi ciobanul Crăciun vor popula scena naşterii Domnului. Nu este vorba de actori, ci de manechine în mărime naturală, cu faţa şi mâinile realizate din gips pictat. Pe lângă manechine vor exista şi două oi vii în staul.

Scena va fi amplasată în Piaţa Unirii, acolo unde primăria organizează încă din 3 decembrie un târg de Crăciun. Deschiderea oficială va fi marcată prin aprinderea iluminatului festiv în municipiu, în cadrul unui eveniment – surpriză. Până în 24 decembrie, pe scena din centru vor concerta Voltaj, Ducu Bertzi, Marcel Pavel, dar şi alte formaţii.

În Piaţa Unirii vor fi amenajate 12 căsuţe, de unde clujenii îşi vor putea cumpăra ceai, ciocolată, cozonaci, jucării, kürtos, jucării. Patinoarul va funcţiona între orele 10.00 – 22.00, iar pentru elevi vor exista carduri de fidelitate cu reduceri.


 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza