Schimbare la şefia IML Cluj după un deceniu

Schimbare la şefia IML Cluj după un deceniu
Marius Vartic (foto) a fost demis din funcţia de director al Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj, pe care o ocupa de zece ani. Noul director, numit prin ordin al Ministerului Sănătăţii Publice (MSP), este Costel Siserman.
Pe adresa IML Cluj au sosit două ordine de la MSP, unul de eliberare din funcţie a directorului Marius Vartic şi celălalt de numire ca interimar a lui Costel Siserman până la organizarea unui concurs sau până la revocarea numirii de către minister, aşa cum scrie pe ordin. “Nu se precizează data concursului, aceasta urmând să fie stabilită la minister. Doresc să creez condiţii civilizate de muncă pentru noi şi să putem servi cât mai bine oamenii. Voi continua modernizarea sălii de operaţie cu mese noi şi cu sistem de purificare a aerului”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ noul director, Costel Siserman.

Acesta a precizat că ministerul nu a precizat motivele schimbării, ci doar a trimis ordinele. Surse din IML Cluj spun că demiterea lui Marius Vartic a venit ca rezultat al controlului demarat după ce o parte din personalul institutului a trimis în noiembrie la MSP un memoriu în care l-a acuzat pe director de mai multe nereguli privind comportamentul, investiţiile şi condiţiile de muncă din IML Cluj. Vartic nu a putut fi contactat ieri, având telefonul închis. Directorul demis ne-a declarat în noiembrie cu privire la memoriu că “este o dorinţă comună de a face o treabă bună, dar văzută prin două căi: una pe care o abordez eu şi una pe care o abordează cei care probabil au făcut această atenţionare. Eu aştept Ministerul Sănătăţii să vină. Răspund la toate acuzaţiile, nu am încălcat nici o lege”.

Amintim că în memoriul semnat “colectivul IML Cluj” s-a cerut schimbarea din funcţie a lui Vartic pe motiv că “face dovada unei activităţi manageriale aberantă, contraproductivă, haotică şi abuzivă, cu manifestări imprevizibile, uneori duse la extrem cu atitudine dictatorială, despotică şi furibundă, ignorând orice propuneri constructive venite de la membrii colectivului”.


Comenteaza