Se desfiinţează DSP-urile. Ce spun sindicaliştii VIDEO

Se desfiinţează DSP-urile. Ce spun sindicaliştii VIDEO
Direcţiile sanitar-veterniare judeţene vor fi desfiinţate, iar locul lor va fi luat de direcţii regionale, care vor prelua o parte a actualilor angajaţi. Restul vor fi transferaţi în subordinea consiliilor judeţene sau a unităţilor spitaliceşti. Vor exista şi angajaţi care vor fi pur şi simplu concediaţi. Acesta este acordul la care au ajuns sindicaliştii din sănătate cu reprezentanţii Ministerului.

 

În urma discuţiilor dintre Ministerul Sănătăţii şi sindicaliştii din sănătate, cele două părţi au ajuns la un acord privind reorganizarea direcţiilor judeţene de sănătate publică. Acestea se vor transforma în opt direcţii regionale, pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, în timp ce la nivelul fiecărui judeţ vor funcţiona oficii judeţene. O parte din angajaţi vor fi preluaţi de Consiliile Judeţene. Vezi ce spune despre aceste mutări liderul din Cluj al sindicatului Sanitas, Ştefan Roman.

Potrivit aceluiaşi proiect, personalul specializat din DSP-uri îşi va continua activitatea în cadrul direcţiilor regionale sau, în măsura locurile disponibile, va fi transferat în spitale sau cabinete medicale.

Angajaţii care nu se vor regăsi în nici una din schemele de mai sus vor fi disponibilizaţi, cu plata unor salarii compensatorii. La nivelul Ministerului sănătăţii a fost constituită deja o comisie care urmează să elaboreze criteriile după care vor fi reorgnaizate DSP-urile. Aceste norme ar urma să fie gata până la mijlocul lunii viitoare.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza