Se feresc de Rectoratul UTCN

Se feresc de Rectoratul UTCN
Ieri s-a dat startul la înscrierea candidaturilor pentru funcţia de rector al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), însă nici un candidat nu s-a înscris.

Potrivit oficialilor instituţiei, fiecare candidatură va fi afişată pe site-ul universităţii după ce documentele necesare vor fi depuse de către candidaţi, până cel târziu la ora 16:00. Perioada de înscriere este cuprinsă între 26 martie şi 1 aprilie. Ieri, în prima zi, nici o candidatură nu era postată pe pagina de internet a UTCN. Între cei care şi-au confirmat intenţia de a candida pentru şefia universităţii se numără Nicolae Burnete (decanul Facultăţii de Mecanică), Aurel Vlaicu (de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiilor, totodată prorector în echipa de conducere a instituţiei care îşi încheie acum mandatul). "Am decis să candidez şi eu", a confirmat pentru Ziua de Cluj Petru Berce, decanul Facultăţii de Construcţii de Maşini. "Îmi voi depune candidatura în cursul acestei săptămâni", a adăugat acesta. Alte nume vehiculate în acelaşi context sunt Sergiu Nedevschi, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, şi Sorin Popescu, de la Facultatea de Construcţii de Maşini. Cei doi nu au putut fi contactaţi.

În data de 5 aprilie va vor avea loc şedinţa comună a Senatului universităţii în funcţie şi a noului Senat universitar, raportul rectorului, validarea de către Senatul universitar în funcţie a alegerilor la nivelul facultăţilor şi noului Senat universitar, precum şi alegerea preşedintelui Senatului universităţii. În 9 aprilie va avea loc dezbaterea publică cu candidaţii la funcţia de rector în comunitatea academică. În 12 aprilie va avea loc primul tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de rector, iar cel de-al doilea, dacă va fi nevoie, va avea loc în 19 aprilie. În 23 aprilie va avea loc şedinţa Senatului pentru validarea rectorului, iar în 25 aprilie vor fi înaintate în acelaşi sens documentele la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

 

 

Comenteaza