Se pregăteşte un marş pentru autonomia Transilvaniei. Când va avea loc

Se pregăteşte un marş pentru autonomia Transilvaniei. Când va avea loc
Mai mulţi clujeni se pregătesc să iasă în stradă la sfârşitul lunii noiembrie, într-un marş pentru autonomia Transivaniei.

Mobilizarea se face, ca de obicei, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, organizatorii evenimentului îndemnându-i pe clujeni să petreacă câteva ore în stradă în data de 30 noiembrie, începând cu ora 16:00, pentru a-şi face auzite doleanţele. 

"Vrem autonomia economică a Transilvaniei, să ne administrăm singuri bugetele școlilor, spitalelor și infrastructurii. Această manifestare nu atinge în niciun fel integritatea statului România", se arată în apelul lansat.

Evenimentul, creat în data de 6 septembrie, nu a reuşit să convingă prea mulţi clujeni până în momentul publicării materialului: doar 51 de persoane şi-au anunţat prezenţa, în timp ce alte două sunt nehotărâte. 

În urmă cu un an, un alt cetăţean al Clujului, Ernő Fancsali, a inițiat o petiție intitulată "Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crişana, Maramureş, Ardeal", pe care au semnat-o aproape 15.000 de persoane, însă demersul său a fost ucis în faşă de autorităţi. 

Comenteaza